Regenboogband voor heel sportend Nederland

Regenboogband voor heel sportend Nederland

Rondom de Internationale Coming Out Day op 11 oktober geeft de Nederlandse sportwereld aandacht aan de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het sportveld, ongeacht welke seksuele geaardheid je hebt. De KNHB steunt dit initiatief en deelt de boodschap dat hockey voor iedereen is. Want jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in hockey; dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur.

#AllTogetherChallenge
Vorig jaar droegen de aanvoerders van de Hoofdklasse verenigingen de regenboogaanvoerdersband. Dit jaar kon iedere hockeyer gratis een regenboogband aanvragen, ook als je geen aanvoerder bent. Inmiddels zijn er zoveel regenboogbanden aangevraagd, dat de gratis voorraad op is. In totaal zijn er maar liefst 4573 regenboogbanden door hockeyers aangevraagd en werden volop gedragen in het weekend van 13 en 14 oktober.

Hockeyclub Nuenen
Hockey.nl sprak HC Neunen: daar dragen de juniorenteams dit seizoen alle wedstrijden de regenboogband. ‘De aanvoerders, die we ook gaan rouleren binnen de teams, zijn zo ambassadeur van de diversiteit in het hockey.’

Deel deze pagina