Samenvatting Algemene Vergadering 9 september 2020

Samenvatting Algemene Vergadering 9 september 2020

Op woensdag 9 september 2020 vond de eerste Algemene Vergadering (AV) van dit jaar plaats. De vergadering was eerder uitgesteld door de actuele situatie rondom het coronavirus en vond om die reden deze keer dan ook plaats in een bijzondere setting, namelijk online. Gelukkig werden veel verenigingen ook in deze digitale setting vertegenwoordigd! Hierbij delen we de belangrijkste onderwerpen die gedurende deze avond zijn besproken.

Opening door Erik Cornelissen

KNHB-voorzitter Erik Cornelissen blikt kort terug op de afgelopen periode waarin het coronavirus het dagelijks leven en daarmee ook alle hockey activiteiten tot stilstand bracht. De hockeyagenda met daarop grote evenementen als de play-offs Hoofdklasse, FIH Pro League en natuurlijk de Olympische Spelen in Tokio werd in één keer leeg. Ondanks dat hebben we wel verder kunnen werken aan andere projecten, waaronder de nieuwe Strategische Visie 2026.

“Na een onzekere periode hebben verenigingen hard gewerkt om de draad weer op te pakken en inmiddels is het nieuwe seizoen gestart. Weliswaar onder andere omstandigheden dan we gewend zijn, maar het is heel mooi en bijzonder om te zien hoezeer iedereen zich hiervoor heeft ingezet! Wij hopen van harte dat al onze gezamenlijke inspanningen beloond worden met een volwaardig en plezierig hockeyseizoen”, aldus Cornelissen. Hiervoor is het belangrijk om als bond en verenigingen samen de focus te houden op een goede organisatie en verloop. Op de KNHB website staat uitgebreide informatie die we naar de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus ook zullen aanvullen en aanpassen. Hopelijk is de situatie volgend jaar dusdanig veranderd dat wij toe kunnen werken en leven naar een aantal hele mooie evenementen.

Tot slot laat Erik Cornelissen weten trots te zijn op de verlenging van de succesvolle samenwerking met official partner Rabobank met maar liefst 10 jaar. “Een bijzondere gebeurtenis, zeker in deze tijd. En dat niet alleen, het partnerschap wordt ook geïntensiveerd met een nieuw maatschappelijk initiatief: de Hockey Foundation. Er worden 30 nieuwe hockeyclubs gerealiseerd door heel Nederland, zodat nog eens 10.000 kinderen in verenigingsverband kunnen sporten. Op die manier willen we hockey nóg toegankelijker maken, voor iedereen.”

Fusieclub Delta Venlo

Tijdens de vergadering staat Erik Cornelissen stil bij de fusie tussen de verenigingen HC Blerick, Tegelse Hockey Club en Venlose Hockey Club die gezamenlijk nu Delta Venlo zijn gevormd. Ze slaan de handen ineen en nemen hun beste kwaliteiten mee naar de nieuwe vereniging waarmee ze dit seizoen deelnemen aan de competitie.

Toelating nieuwe kandidaat-leden

SC Muiden en AHC Noorderlicht zijn door de vergadering toegelaten als kandidaat-lid van de KNHB. Hockeyclub UNO wordt per seizoen 2020-2021 volwaardig lid.

Bestuursverkiezing

De heer Victor Brouwer en de heer Stephan Veen zijn aftredend bestuurslid in 2020. Victor Brouwer stelt zich herkiesbaar voor een nieuwe termijn van drie jaar. Stephan Veen heeft aangegeven zich herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn, maar heeft aangegeven zijn bestuurstaak neer te leggen in november 2021, na de Olympische Spelen van Tokio. De vergadering stemt met beide herbenoemingen in. De samenstelling van het bondsbestuur blijft verder ongewijzigd.

Strategische Visie 2026

Erik Gerritsen presenteerde tijdens de AV de nieuwe Strategische Visie 2026: Nederland Hockeyland. De nieuwe visie is samen met verenigingen en overige betrokkenen ontwikkeld en bevat drie hoofdthema’s en vijf kritische succesfactoren die gezamenlijk de ambitie 2026 mogelijk moeten maken: Nederlanders houden van hockey. Omdat ze het zelf spelen, omdat ze een functie op of rond het veld vervullen, omdat ze het een leuke sport vinden om naar te kijken of omdat ze gewoon trots zijn op de prestaties van Oranje. Hockey hoort net zo bij Nederland als onze tulpen, DJ’s en Dutch Design.

Gerritsen lichtte een paar thema’s uit tijdens de vergadering. Zo komen belangrijke onderwerpen als maatschappelijke betrokkenheid, flexibele hockeyvormen op alle niveaus, duurzaamheid en een gezond financieel fundament van de KNHB terug in de thema’s en kritische succesfactoren van de nieuwe visie. De gehele Strategische Visie 2026 is nu online in te zien op de website van de KNHB.

Verenigingsmonitor 2020

In 2018 is de KNHB gestart met de Verenigingsmonitor, een terugkerend vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen in Nederland. Sinds de start van de Verenigingsmonitor hebben 199 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld (62% van alle verenigingen). Zij kunnen daarom inloggen in het Benchmark Dashboard waarin waardevolle inzichten te vinden zijn.

Wij gunnen alle verenigingen deze waardevolle inzichten. Daarom willen we graag meer zicht hebben op de redenen en motivaties om wel of niet aan de slag te gaan met de Verenigingsmonitor.

Laat ons weten of jouw vereniging de Verenigingsmonitor 2020 invult.

Downloads

Deel deze pagina