Startconferentie Alliantie Gelijkspelen 4.0: Gelijkspel is Winst

Startconferentie Alliantie Gelijkspelen 4.0: Gelijkspel is Winst

Vandaag vindt in het voetbalstadion van ADO Den Haag de startconferentie ‘Alliantie Gelijkspelen 4.0: Gelijkspel is Winst’ plaats. De Alliantie is een samenwerkingsverband tussen NOC*NSF, KNVB,  de Roze Règâhs, de John Blankenstein Foundation en de KNHB en wordt gefinancierd door de ministeries van OC&W en VWS.

Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation, zegt op de website haaglandenvoetbal.nl: “Op de conferentie, die mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag, zullen we samen met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de sportwereld stappen ondernemen die binnen tien jaar leiden tot volledige acceptatie van LHBT’ers in de sport. Om dat doel te bereiken hebben we een keur van gastsprekers en (ervarings)deskundig-heden uitgenodigd.” De John Blankenstein Foundation (JBF) bestaat dit jaar tien jaar. “Op de conferentie vieren we ons jubileum en richten we samen de landelijke ‘Alliantie Gelijkspelen 4.0’ op, die zich gaat inzetten voor de bevordering van inclusief sporten en bewegen”, aldus Karin Blankenstein op haaglandenvoetbal.nl.

De hockeysport is goed vertegenwoordigd tijdens deze dag. KNHB-directeur Erik Gerritsen praat samen met KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag over dit onderwerp in een tweegesprek, terwijl oud-international Kim Lammers deelneemt aan de paneldiscussie. TV- en voormalig politievrouw Ellie Lust is dagvoorzitter, de discussies worden gevoerd onder leiding van Buitenhof-presentator Diana Matroos.

 

 

Deel deze pagina