Urban Hockey Experience gestart

Urban Hockey Experience gestart

Op maandag 10 april vond de officiële start van de Urban Hockey Experience plaats op het Henrick de Keijserplein in Amsterdam. De Urban Hockey Experience is een side event van de Rabo EuroHockey Championships 2017. Het is een maatschappelijk traject met als doel zoveel mogelijk Amsterdammers te enthousiasmeren om actief aan een vorm van hockey te doen.

Voorafgaand aan de officiële start, namen zo’n veertig scholieren van Basisschool Oscar Carré deel aan een Urban Hockey clinic. Ook wethouder Sport, Eric van der Burg en KNHB directeur Erik Gerritsen, gingen gesteund door Kitty van Male (Oranje en Amsterdam) en Morris de Vilder (Jong Oranje en Pinoké) en twee scholieren een heuse battle aan. Onder luid gejuich van alle aanwezigen speelden zij een potje 3 tegen 3.

Wethouder Sport Eric van der Burg, KNHB directeur Erik Gerritsen, Oranje speelster Kitty van Male en Jong Oranje speler Morris de Vilder in actie met twee scholieren

De Urban Hockey Experience op pleinen

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Amsterdamse basisscholen kunnen vanaf de eerste week van april op twaalf verschillende pleinen Urban Hockey met elkaar spelen. Hiervoor zijn trainers en materialen aanwezig en deelname is gratis.
In de loop van de weken zullen per plein teams gevormd worden en gaan de kinderen de strijd aan met teams van andere pleinen. Alle teamleden ontvangen een eigen t-shirt zodat de teams per plein goed herkenbaar zijn. Meer informatie over het Urban Hockey aanbod op de pleinen vind je op de website van gemeente Amsterdam. Je leest daar ook wanneer de Urban Hockey Experience toer op welk plein langskomt.

Op dinsdag van 15:30-16:30 uur Urban Hockey op het Henrick de Keijserplein

Tijdens het EK Hockey

De Urban Hockey Experience bereikt het hoogtepunt tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017, die van 18 tot en met 27 augustus plaatsvinden in het Wagener Stadion. Het Olympiaplein wordt dan omgedoopt tot Urban Hockey City en op het EK terrein wordt een Urban Village gebouwd.

Deel deze pagina