Versoepeling: Jongeren tot en met 26 jaar mogen hockeyen

Versoepeling: Jongeren tot en met 26 jaar mogen hockeyen

Het kabinet heeft vandaag bekend gemaakt ruimte te hebben gezien voor een eerste nieuwe versoepeling in de sport. Jongeren tot en met 26 jaar mogen per 3 maart zonder restricties op de eigen vereniging hockeyen. Voor hen gelden dan dezelfde regels zoals die voor de groep tot 18 jaar nu al sinds de herfstvakantie 2020 gelden. Dat betekent bijvoorbeeld dat alle jong senioren teams weer mogen hockeyen en dat ook veel studenten weer kunnen trainen op de eigen vereniging. Het spelen van onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging is voor deze leeftijdscategorie eveneens mogelijk.

De KNHB is blij dat deze verruiming op de bestaande maatregelen wordt doorgevoerd. De hockeybond ziet deze versoepeling als een mooie stap op weg naar sporten voor alle leeftijden op de verenigingen. In aansluiting op de routekaart streeft de KNHB er met andere sportbonden naar om in kleine stappen regulier sporten weer mogelijk te maken voor iedereen. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen, is het van het grootste belang dat hockeyers en verenigingen hun verantwoordelijkheid blijven nemen en verantwoord omgaan met de nieuwe versoepeling per 3 maart. Alleen op die manier zorgen we er samen voor dat ook de volgende stappen voor andere groepen in zicht komen.

Statement jongerenorganisaties en sportbonden leidt tot succes

Hockeyvereniging Apeliotes nam ruim een week geleden contact op met de KNHB om te praten over een weg naar versoepelingen voor jongvolwassenen. De KNHB op haar beurt was al met VWS, NOC*NSF, de KNVB en enkele andere bonden in gesprek over mogelijke versoepelingen in kleine stapjes,  in aansluiting op de routekaart van de overheid. Deze beide initiatieven leidden uiteindelijk tot een mooie samenwerking tussen Apeliotes, de KNHB en de KNVB waarbij andere verenigingen, sportbonden, NOC*NSF en diverse jongerenorganisaties zich aansloten. Een en ander leidde uiteindelijk tot de publicatie van een statement op zaterdag 20 februari waarin werd aangedrongen  op versoepelingen voor deze doelgroep die dus nu per 3 maart ingaan.

Deel deze pagina