Versoepelingen voor senioren en jeugd per 5 juni

Versoepelingen voor senioren en jeugd per 5 juni

De overheid maakte tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei bekend per 5 juni nieuwe versoepelingen in te voeren, ook in de sportsector. Per 5 juni kunnen eindelijk alle hockeyers op de velden hun sport weer beoefenen, iets waar de KNHB, NOC*NSF en de andere sportbonden al lange tijd met de overheid over praten. De KNHB is blij dat er versoepelingen voor jeugd en senioren kunnen worden doorgevoerd per 5 juni en hoopt dat de volgende stap ook groen licht zal brengen voor wedstrijden van senioren tegen andere verenigingen.

Wat houden de versoepelingen per 5 juni in?

Allereerst is het per 5 juni voor alle senioren mogelijk op de eigen vereniging tijdens het sporten de afstandsbeperking los te laten. Dat betekent dat ook iedereen van 27 jaar en ouder per 5 juni weer duels mag spelen of mee kan doen aan onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging. Let op, het loslaten van de afstandsbeperking, dit geldt alleen voor tijdens het sporten. Voor wie niet aan het hockeyen is, blijft de 1,5 meter afstandsregel gelden.

Daarnaast mag de jeugd tot en met de A-categorie vanaf 5 juni weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen, bij voorkeur binnen de eigen regio. Zoals bij de verenigingen bekend, wil de KNHB regionale competities organiseren voor de verenigingen die hieraan mee willen doen. (Wedstrijd)secretarissen kunnen hun teams tot en met 31 mei hiervoor aanmelden. In het weekend van 5 juni is het voor de teams mogelijk zelf oefenwedstrijden te organiseren, voor de drie daaropvolgende weekenden in juni organiseert de KNHB voor de deelnemende teams een competitie.

De kleedkamers en douches mogen per 5 juni weer open, en ook de horeca op de vereniging mag binnen en buiten (terras) open maar volgens de dan geldende horecaregels én alleen voor die personen die ook op het complex aanwezig mogen zijn. Publiek is helaas nog niet toegestaan.

Welke regels gelden per 5 juni?

De nieuwe versoepelingen zijn alleen mogelijk als we ons allemaal aan de geldende regels houden. De KNHB, andere sportbonden en NOC*NSF verzamelen telkens alle nieuwe informatie. Deze is terug te vinden in het sportprotocol. Antwoorden op vragen over bijvoorbeeld rijouders, looproutes op de vereniging, de te openen kleedkamers etc. zijn te vinden op onze pagina met veelgestelde vragen.

Deel deze pagina