Wat vind jij van de Visie op de ontwikkeling van hockeyers?

Wat vind jij van de Visie op de ontwikkeling van hockeyers?

Doe ook mee aan het onderzoek!

Ben je bestuurder (en houd jij je bezig met hockeytechnische zaken): klik hier

Ben je trainer/coach: klik hier

Vooruit in hockey, dat willen we toch allemaal?

Daarom hebben we samen met experts uit het tophockey, wetenschappers en technische stafleden van verenigingen de ‘Visie op de ontwikkeling van hockeyers’ opgesteld, en deze in het voorjaar van 2018 naar buiten gebracht. Aan de visie lagen drie vragen ten grondslag:

  1. Hoe maken we de hockeysport kwalitatief nog sterker dan ze al is?
  2. Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen de kwaliteit, maar ook het plezier in de sport verhogen?
  3. En hoe zorgen we ervoor dat hockeyers zich goed kunnen ontwikkelen en verbonden blijven aan de hockeysport?

Dit resulteerde in zes uitgangspunten, oftewel: ‘6 X VOORUIT IN HOCKEY‘. Hiermee gaan we de komende jaren samen met verenigingen en ouders aan de slag.

Waar staan we nu?

Maar hoe ervaren hockeyers de sport op dit moment? Wat vinden bestuurders, trainers en coaches eigenlijk van de visie? Hoe kunnen we ze met ons verhaal het best bereiken én betrekken? En hoeveel effect heeft onze visie – en de daaruit voortvloeiende activiteiten – uiteindelijk op de ontwikkeling van onze hockeyers? Het hebben van een visie is immers mooi, maar niet voldoende; we willen er ook daadwerkelijk mee aan de slag en er iets mee bereiken.

Daarom zijn we een onderzoek gestart. Het doel van deze zogeheten ‘nulmeting’ is om in kaart te brengen in hoeverre we op dit moment in staat zijn om met onze visie bestuurders, trainers, coaches en hockeyers te bereiken. Vervolgens gaan we dit onderzoek ieder(e twee) jaar herhalen, om de vorderingen hierin zo goed mogelijk te monitoren. Daarnaast willen we middels dit onderzoek achterhalen hoe bestuurders, trainers en coaches in deze thema’s ondersteund willen worden. Al deze inzichten gaan we gebruiken om met onze visie de komende jaren zoveel mogelijk (positief!) effect te hebben op het plezier, de betrokkenheid en het niveau van onze hockeyers.

Oproep: doe jij ook mee aan het onderzoek?

Ben je bestuurder en houd jij je bezig met hockeytechnische zaken? Of ben je trainer/coach? Dan is jouw mening voor ons zeer waardevol. Doe je ook mee aan het onderzoek? Het invullen van de enquête duurt ongeveer tien minuten en de verzamelde gegevens worden anoniem geanalyseerd.

Klik hier voor voor de enquête voor bestuurders. De enquête voor trainers en coaches vind je op deze pagina. En meer informatie over het gehele onderzoek vind je op onze onderzoekspagina.

De resultaten van dit onderzoek zijn momenteel nog niet beschikbaar. Wil je meer weten over de huidige stand van zaken? Neem dan contact op met Sascha van den Wall Bake, sascha.bake@knhb.nl.

 

Deel deze pagina