Webinar: 'Een goede warming-up voor jeugd: hoe richt je die in?'

Webinar: 'Een goede warming-up voor jeugd: hoe richt je die in?'

Kinderen zijn motorisch steeds minder goed ontwikkeld. Je ziet het bijvoorbeeld aan de manier waarop ze lopen, aan de manier waarop ze vallen – en de frequentie waarmee ze vallen. Gevolg: vanaf de puberteit zien we dat spelers zich (als hockeyer) in beperktere mate gaan ontwikkelen en meer blessures oplopen, wat (mede) zorgt voor meer sportuitval onder jongeren. Een goede ontwikkeling van de motorische vaardigheden is dus cruciaal om ze een goede basis te geven voor de rest van hun leven, de kans te vergroten dat ze een goede hockeyer worden en dat ze tot op hoge leeftijd blessurevrij en met meer plezier blijven hockeyen. Een goede warming-up kan hierbij helpen!

Webinar en masterclasses over de warming-up

Een van de manieren om kinderen motorisch beter te laten ontwikkelen is dus door de juiste inrichting van de warming-up. We organiseren daarom op 17 oktober een webinar en in november masterclasses voor (jeugd)trainers. Robbert de Groot (inspanningsfysioloog FC Groningen) en Stijn Jolie (KNHB fysiotherapeut Nederlands Jongens onder 16) geven je tijdens het webinar een inleiding op het onderwerp. Tijdens de masterclasses nemen we je verder mee in hoe je een goede warming-up inricht. Aan het einde van de masterclass heb jij voldoende theoretische achtergronden en praktische voorbeelden meegekregen om zelf een warming-up in te richten. Meld je aan voor het webinar (17 oktober, 20.00 uur) via deze link of het formulier hieronder:

In november volgen in ieder district masterclasses, waar je voor €10,- aan kunt deelnemen:

Maandag 5 november:

  • district Midden Nederland – locatie: H.C. Houten (17.00 – 19.00 uur)
  • district Noord Holland – locatie: AH&BC in Amstelveen (17.00 – 19.00 uur)
  • district Zuid Holland – locatie: HDM in Den Haag (18.30 – 20.30 uur)

Maandag 12 november

  • district Noord Nederland – locatie: DMHC de Graspiepers in Drachten (17.00 – 19.00 uur)
  • district Oost Nederland – locatie: Arnemsche HC in Velp (17.15 – 19.15 uur)
  • district Noord Holland – locatie: U.H.C. Qui Vive in De Kwakel (17.00 – 19.00 uur)

Maandag 19 november

  • district Oost Nederland – locatie: H.V. Deventer (17.30 – 19.30 uur)
  • district Zuid Nederland – locatie: H.C. Den Bosch (17.30 – 19.30 uur)

Het webinar en de masterclasses zijn een uitwerking van onze Visie op de ontwikkeling van hockeyers, waar de breed motorische ontwikkeling onder kinderen een belangrijk aandachtspunt van is.

Deel deze pagina