Webinars Gezonde Sportomgeving

Webinars Gezonde Sportomgeving

Is het eigenlijk niet logisch om je als vereniging in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Sport heeft namelijk een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Dus waarom zou je dan niet willen sporten op een prettige en gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar geen overmatig alcohol wordt gedronken en je geen last hebt van rook? Een plek waar aan jongeren het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

Maar hoe pak je dit als vereniging aan? Wat betekent een gezond voedingsaanbod voor de omzet? En hoe zorg je voor voldoende draagvlak onder het bestuur en de leden? Om vereniging te informeren, inspireren en ondersteunen organiseert de KNHB twee online sessies waarbij de Gezonde Sportomgeving centraal staat.

Webinar ‘Gezond voedingsaanbod’

Tijdens het webinar van donderdag 24 september komen een Team:Fit coach en hockeyvereniging hdm aan het woord. Sinds vorig seizoen beschikt hdm over het predicaat Zilveren Sportkantine. Waarom heeft hdm dit predicaat ontvangen, hoe hebben zij dit bewerkstelligd en wat bieden zij aan? Tussen 19.30 uur en 20.30 uur wordt antwoord gegeven op deze en vele andere vragen over een gezond voedingsaanbod.

Webinar ‘Alcoholbeleid en Rookvrije vereniging’

Op donderdag 1 oktober organiseren we om 19.30 uur een online inspiratiesessie over het belang van een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrije vereniging. Een expert vanuit NOC*NSF gaat onder andere in op vragen die er leven met betrekking tot een gezonde sportomgeving en leert de verenigingen wat er concreet aan acties uitgevoerd kan worden en hoe dit aangepakt kan worden. Ook worden concrete tips met de verenigingen gedeeld om te starten én vol te houden. Tijdens deze sessie is het mogelijk om andere bestuurders online te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook voor verenigingen die al gedeeltelijk rookvrij zijn en de stap naar volledig rookvrij willen zetten is dit webinar aan te raden.

Aanmelden

Wil je met jouw vereniging ook aan de slag met een gezonde sportomgeving. Meld je hieronder dan snel aan voor één of beide webinars. Je kunt je voor beide webinars aanmelden tot en met de dinsdag voorafgaand aan het webinar.

Heb je vooraf al een vraag over het thema Gezonde Sportomgeving, geef deze dan direct aan ons door.

Deel deze pagina