Wedstrijdselecties Nederland voor eerste FIH Pro League duel tegen Groot-Brittannië

Wedstrijdselecties Nederland voor eerste FIH Pro League duel tegen Groot-Brittannië

Bondscoaches Alyson Annan en Max Caldas hebben de namen bekend gemaakt van de speelsters en spelers die deel uitmaken van de wedstrijdselecties voor de eerste FIH Pro League wedstrijd tegen Groot-Brittannië. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld op dinsdag 27 oktober in het Wagener Stadion te Amsterdam.

In verband met de huidige Covid-19 pandemie, verkeren de speelsters, spelers en stafleden van beide teams sinds zondag 25 oktober in een zogenaamde bubbel: elk team vormt met de eigen staf een aparte groep en heeft geen direct contact met buitenstaanders. Net als de Nederlandse teams en hun stafleden zijn ook de beide teams van Groot-Brittannië en officials zondag getest op het coronavirus. Alleen negatief geteste speelsters, spelers en officials komen in actie.

Nederlands Elftal Dames

De speelsters van het Nederlands Elftal Dames hebben de resultaten van de testen zonder direct contact met elkaar in het hotel afgewacht. Een speelster testte positief, van een ander was het testresultaat waarschijnlijk positief maar deze speelster moet opnieuw getest worden. Beide speelsters kunnen hierdoor niet deelnemen aan de wedstrijd op dinsdag 27 oktober en hebben het hotel volgens protocol direct en zonder contact met anderen verlaten.

Bondscoach Alyson Annan heeft uit de overgebleven groep de volgende achttien speelsters aangewezen voor het eerste duel tegen Groot-Brittannië:

Achternaam   Voornaam Vereniging
Assem, van den Ireen HC ’s-Hertogenbosch
Dicke Pien S.C.H.C.
Fortuin Kyra S.C.H.C.
Geffen, van Margot HC ’s-Hertogenbosch
Goede, de Eva Amsterdamsche H. & B.C.
Kappelle Ilse Amsterdamsche H. & B.C.
Koning          (k) Josine HC ’s-Hertogenbosch
Koolen Sanne HC ’s-Hertogenbosch
Leurink Laurien S.C.H.C.
Maasakker, van Caia S.C.H.C.
Nunnink Laura HC ’s-Hertogenbosch
Sanders Pien HC ’s-Hertogenbosch
Stam Lauren Amsterdamsche H. & B.C.
Veenendaal   (k) Anne Amsterdamsche H. & B.C.
Verschoor Maria Amsterdamsche H. & B.C.
Waard, de Xan S.C.H.C.
Welten Lidewij HC ’s-Hertogenbosch
Zerbo Ginella S.C.H.C.

Met betrekking tot de speelsters die deel uitmaken van de Tokio-trainingsgroep betekent dit dat Annan voor deze eerste wedstrijd geen beroep doet op Felice Albers (Amsterdamsche H. & B.C.), Marloes Keetels, Frédérique Matla (beiden ’s-Hertogenbosch), Malou Pheninckx (SV Kampong Hockey) en Marijn Veen (Amsterdamsche H. & B.C).

Nederlands Elftal Heren

Ook bondscoach Max Caldas heeft voor de eerste wedstrijd achttien namen bekend gemaakt. De bondscoach kan beschikken over alle 25 spelers; niemand van zijn selectie testte positief. Ook alle spelers van zijn selectie en de stafleden hebben de testresultaten sinds zondag in afzondering afgewacht.

Caldas heeft met zijn staf besloten dinsdag 27 oktober geen gebruik te maken van Seve van Ass (H.G.C.), Sander Baart (HC Oranje-Rood), Jelle Galema (HC ’s-Hertogenbosch), Jonas de Geus, Jip Janssen(beiden SV Kampong Hockey) en Mink van der Weerden (Rot-Weiss Koln). Hoewel deze spelers fit zijn en in actie zouden kunnen komen, meent de staf dat de andere spelers qua wedstrijdfitheid verder zijn. Ook keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie voor de eerste wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Pirmin Blaak tenslotte keept in principe morgen de gehele wedstrijd.

Achternaam  Voornaam  Vereniging 
Bakker Billy Amsterdamsche H. & B.C.
Balk Lars SV Kampong Hockey
Beins Teun HC Oranje-Rood
Blaak (GK) Pirmin HC Oranje-Rood
Blok Justen HC Rotterdam
Brinkman Thierry HC Bloemendaal
Croon Jorrit HC Bloemendaal
Dam, van Thijs HC Rotterdam
Hertzberger Jeroen HC Rotterdam
Kellerman Bjorn SV Kampong Hockey
Kemperman Robbert SV Kampong Hockey
Mol, de Joep HC Oranje-Rood
Pieters Terrance SV Kampong Hockey
Pruyser Mirco Amsterdamsche H. & B.C.
Schuurman Glenn HC Bloemendaal
Ven, van der (GK) Sam H.G.C.
Wortelboer Floris HC Bloemendaal
Wijn, de Sander SV Kampong Hockey

Voor beide teams geldt dat de bondscoaches richting het duel op donderdag 29 oktober met alle negatief geteste speelsters en spelers blijven trainen en de bubbel intact houden. Woensdag 28 oktober maken zij bekend welke speelsters en spelers donderdag 29 oktober in actie komen.

Programma

De wedstrijden worden zowel dinsdag 27 oktober als donderdag 29 oktober gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam. De duels zijn niet toegankelijk voor publiek en worden live uitgezonden door Ziggo Sport.

Datum Dames/Heren Tijd Wedstrijd Plaats
dinsdag 27 oktober Dames 16.30 Nederland – Groot-Brittannië Wagener Stadion, Amsterdam
dinsdag 27 oktober Heren 19.00 Nederland – Groot-Brittannië Wagener Stadion, Amsterdam
donderdag 29 oktober Dames 16.30 Nederland – Groot-Brittannië Wagener Stadion, Amsterdam
donderdag 29 oktober Heren 19.00 Nederland – Groot-Brittannië Wagener Stadion, Amsterdam

Deel deze pagina