WK Jong Oranje Dames uitgesteld in verband met nieuwe coronavariant

WK Jong Oranje Dames uitgesteld in verband met nieuwe coronavariant

In verband met de uitbraak van een nieuwe coronavirusvariant in Zuid-Afrika hebben de Internationale Hockey Federation (FIH), de South African Hockey Association en de North-West University of Potchefstroom gezamenlijk besloten dat de FIH Hockey Women’s Junior World Cup South Africa 2021 niet zal plaatsvinden van 5 t/m 16 december 2021.

Thierry Weil, CEO van de FIH: ‘De veiligheid van iedereen die betrokken is bij de FIH-evenementen is een absolute prioriteit. Bovendien hebben veel landen, waaronder enkele van de deelnemende teams, hun reisbeperkingen met Zuid-Afrika nu sterk verhoogd. Vluchten worden stopgezet. Daarom is het simpelweg niet mogelijk om dit evenement te laten doorgaan zoals gepland. Dit is enorm teleurstellend. Een FIH Junior World Cup is zo belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers. Het was ook de eerste keer dat een FIH World Cup op Afrikaanse bodem zou plaatsvinden. Namens de FIH wil ik alle teams bedanken voor hun begrip, evenals de lokale organisatoren voor hun geweldige werk en samenwerking’.

Erik Cornelissen, voorzitter van de KNHB: ‘Het feit dat de FIH en de organisatoren in Zuid-Afrika op basis van de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus hebben besloten dat dit WK nu niet gespeeld wordt, is een volledig terechte beslissing. Daar staan we als KNHB vanzelfsprekend achter. Maar voor onze dames van Jong Oranje en hun staf is het tegelijkertijd een enorme teleurstelling. Zij zouden aanstaande maandag vertrekken naar Potchefstroom. We hopen dat de FIH er in slaagt het toernooi, zodra dit veilig mogelijk is, alsnog te organiseren. De KNHB zal dan alle medewerking verlenen om het mogelijk te maken dat deze generatie speelsters alsnog een WK kan spelen.’

De FIH geeft aan de situatie te blijven volgen en een beslissing te nemen over de organisatie van de FIH Hockey Women’s Junior World Cup 2021, zodra dit mogelijk is.

Deel deze pagina