Districtsteams

Hockeyland Nederland is ingedeeld in 6 districten: Midden Nederland, Noord-Holland, Noord Nederland, Oost Nederland, Zuid-Holland en Zuid Nederland

Elk district vraagt aan de clubs talenten uit een bepaalde leeftijdscategorie op te geven voor de districtsselectieprocedure. Uiteindelijk worden per district ongeveer 24 jongens en 24 meisjes geselecteerd die onder leiding van de district-trainers een programma volgen om hun hockeycapaciteiten verder te ontwikkelen. Er wordt apart aandacht besteed aan de specifieke ontwikkeling van de keepers.

Het doel van de districtsteams is het beter maken van spelers en speelsters en het voorbereiden van spelers voor een hoger niveau. Daarmee verhogen en stimuleren we ook het jeugdhockeyniveau op de verenigingen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de spelers in deze leeftijdscategorie vroegtijdig te herkennen en te selecteren, volledig in lijn met de tophockeyvisie van de KNHB.

Dit is een wekelijks programma met daarnaast tweemaal een stagedag en twee district-ontmoetingsdagen (DOD). Tijdens de districtsontmoetingsdagen worden wedstrijden gespeeld tegen andere districten. Hieronder vind je per district de meisjes en jongens die zijn geselecteerd.

Midden Nederland

De selectie voor District Midden Nederland Meisjes en Jongens C voor het seizoen 2019-2020 is bekend. Het programma ontvangen jullie van de districtsselectiecoördinator.

 

District Noord-Holland

District Noord Nederland

District Oost Nederland

District Zuid-Holland

Zuid Nederland