Opleidingssteams

Herstructurering KNHB Jeugdopleiding

Het district blijkt een belangrijk instrument te zijn voor het ontdekken van talent. Bovendien vormt dit het voortraject van de KNHB Jeugdopleiding. De verdeling van hockeyers over de huidige districten is op dit moment echter ongelijk. Daarom is besloten om de structuur van de KNHB Jeugdopleiding te wijzigen. Het doel: meer talentvolle kinderen de kans geven om deel te kunnen nemen aan de selecties voor een opleidingsteam én de verhouding tussen reistijd en trainingstijd in balans brengen.

De structuur van de KNHB Jeugdopleiding is van zes districten uitgebreid en omgezet naar acht regio’s. In iedere nieuwe regio komt een U14 opleidingsteam (OT, jongens en meisjes) die met een selectie van 24 spelers (en drie keepers) traint op het trainingscentrum van die regio. De acht regio’s vormen samen vier steunpunten met een eigen trainingscentrum. Eén steunpunt wordt gevormd door twee regio’s. De U15 opleidingsteams (jongens en meisjes) trainen bij deze vier steunpunten met een selectie van 24 spelers (en drie keepers).

Uitgebreide informatie over de nieuwe structuur lees je in het artikel op de website!

Trainingsgroepen

In september 2020 vinden de selectietrainingen plaats voor Jongen en Meisjes U14 en U15. In de loop van oktober worden de trainingsgroepen gepubliceerd.