Een geslaagde Hockey Fandag jubileumeditie met 2000 kinderen

Een geslaagde Hockey Fandag jubileumeditie met 2000 kinderen

De Hockey Fandag, een initiatief van de KNHB en Rabobank, werd dit jaar op maar liefst 6 locaties georganiseerd in het kader van 125 jaar KNHB en 125 jaar Rabobank. Meer dan 2000 kinderen hebben een onvergetelijke dag beleefd met hockeyclinics, handtekeningen en foto’s met de top van het Nederlandse Hockey.

Een hockeyfeest voor iedereen

Alle kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 konden zich van tevoren aanmelden voor de Hockey Fandag. Het evenement was niet alleen bedoeld voor kinderen die al hockeyen, maar juist ook voor niet hockeyende kinderen. Binnen afzienbare tijd was het maximale aantal inschrijvingen al bereikt. Vanuit 167 verenigingen uit heel Nederland; van Maastricht tot Delfszijl reisden kinderen en ouders af naar MHC Forescate, HC IJsseloever, HOD Valkenswaard, HC Twente, HVA Assen en HC Naarden om lekker te hockeyen en de spelers van Oranje te bewonderen.

Hockeyen, handtekening en selfies

Gedurende twee woensdagen in de herfstvakantie stonden vanaf half 10 de jongste deelnemers van de Fandag te trappelen om het veld op te gaan. Kinderen kregen tips van de Europees kampioenen uit de Nederlandse teams. In de middag maakte de jongste jeugd plaats voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Ook deze groep genoot van een sportieve middag op het hockeyveld. Naast hockeyen kon er natuurlijk op handtekeningen worden gejaagd en konden de kinderen op de foto met de Europese bekers die deze zomer werden gewonnen bij het EK in München Gladbach.

Hockey 5’s Promo Toernooi

Op vijf van de zes Hockey Fandag locaties vond er in de middag een Hockey ‘5 Promo Toernooi plaats voor O-16 teams. Deze supersnelle nieuwe hockeyvorm werd met veel enthousiaste ontvangen door de jeugd. De spelregels zijn simpel en de naam zegt het eigenlijk al; per team staan er maximaal vijf spelers (inclusief een keeper) op het veld. Door boarding aan de zij- en achterkanten van het veld gaat de bal in principe nauwelijks uit. Op goal schieten mag als je over de middenlijn bent en er is geen strafcorner maar in plaats daarvan wordt er een challenge genomen.

Foto’s

(Ouders van) deelnemende kinderen ontvangen volgende week een mail met daarin een link naar alle foto’s.

 

Deel deze pagina