8 oktober 2023: de start van 125 jaar KNHB

Afgelopen weekend was de officiële verjaardag van de KNHB en daarmee ook de start het jubileumseizoen. En dit is zeker niet in stilte voorbijgegaan! Verenigingen hebben een speciale KNHB verjaardagbox ontvangen en voor Ereleden was er een feestelijke lunch. En dit is nog maar het begin van het jubileumjaar. Samen met verenigingen, hockeyers en fans gaan wij de hockeysport het hele seizoen vieren. Zo is vandaag de eerste jubileumaflevering van Podje Hockey online gekomen, waarin speciale gasten aan het woord komen. En er is een speciaal KNHB-logo ontwikkeld. Heb jij het logo al gezien? Voor een volledig overzicht van alle activiteiten is er een speciale jubileumpagina online, houd deze pagina goed in de gaten!

Verrassing voor alle verenigingen

De KNHB zou nooit zo’n grote en levendige bond zijn geweest zonder alle verenigingen. Daarom ontvingen alle verenigingen een speciale verjaardagsbox. In de box zat onder andere een vlag met het jubileum logo. Het logo heeft een verwijzing naar alle verenigingen door het gebruik van verschillende kleurtjes en icoontjes. Wij hopen dat verenigingen de vlag het hele seizoen laten wapperen, met de gedachte: ’van welke club je ook bent, samen vieren wij onze sport!’

Voor verenigingsbestuurders hebben we een speciale puzzeltocht gemaakt om stil te staan bij de rijke geschiedenis van onze sport. Met de puzzeltocht dagen we de besturen van verenigingen uit om vragen uit het verleden te beantwoorden, raadsels op te lossen en vooruit te blikken op de komende 25 jaar hockey. Wij kijken erg uit naar alle antwoorden en inzichten! Deze inzichten gaan we weer gebruiken op de speciale editie van het Nationaal Hockeycongres in 2024. Ben je benieuwd naar de vragen van de puzzeltocht? Binnenkort zijn deze ook op de jubileumpagina te vinden. Weet jij voorbeeld in welk jaar zowel de mannen als de vrouwen wereldkampioen werden? En waar komt de naam Ring-Pass eigenlijk vandaan?

KNHB ontvangt een cadeau van Ereleden voor 125ste verjaardag

Alle Ereleden hebben in het verleden een bijzondere bijdrage geleverd aan de hockeysport, daarom waren ze uitgenodigd voor een feestelijke lunch. Het was bijzonder om te zien hoeveel Ereleden er aanwezig waren om onze 125ste verjaardag te vieren. Tijdens de lunch werd er stil gestaan bij de rijke en indrukwekkende geschiedenis van de hockeysport in Nederland. Daarbij keek Erik Klein Nagelvoort ook vooruit naar de toekomst. Evenals bondscoach Jeroen Delmee, die de Ereleden meenam in de ‘Road to Paris 2024′. De KNHB ontving een cadeau van de Ereleden waarmee ze ook een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de sport. Alle verenigingen ontvangen het boek “Scoren met sportplezier”. Daarnaast ontvangt de KNHB een bijdrage om boarding aan te schaffen voor Hockey 5’s.

Jubileumeditie Podje Hockey KNHB 125 jaar

In het kader van het jubileum is er een speciale Podje Hockey ‘KNHB 125 jaar’ Podcast. Het hele seizoen kun je afleveringen luisteren met speciale gasten en ook nog eens mooi prijzen winnen. Podje Hockey ‘KNHB 125 jaar’ is leuk voor iedereen die warmloopt voor de sport. De eerste aflevering is vandaag online gekomen en dit is meteen een hele bijzondere! In de aflevering praten we met (oud) Oranje aanvoerders Thierry Brinkman, Maartje Paumen en Stephan Veen over wat de hockeysport zo bijzonder maakt.

Ben je benieuwd wat er verder nog allemaal gaat gebeuren in het kader van 125 jaar hockey? Houd de jubileumpagina en onze socials dan goed in de gaten!

Deel deze pagina