Landelijke wervingscampagne voor de jongste jeugd

In maart starten we met een nieuwe campagneperiode voor het promoten van hockey onder de jongste jeugd. Samen gaan we laten zien hoe leuk hockey is! We gaan verenigingen hierbij ondersteunen door middel van online en offline campagnemateriaal en een campagnetoolkit om de campagne ook lokaal en bij verenigingen goed te activeren. Binnenkort nemen we contact op met alle verenigingen.

Ben je benieuwd wat je als vereniging nu alvast kunt doen? En welke verenigingen uitblinken in de informatie op de website? Lees dan verder!

Doel van de campagne
We zien de afgelopen jaren het aantal aanmeldingen in jeugdteams teruglopen. Dus is het tijd voor actie! De KNHB gaat samen met verenigingen een campagne starten om zoveel mogelijk jeugd te werven. In september zijn we gestart met de eerste landelijke campagne ‘Kom je buiten spelen’ gericht op ouders en kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. In maart gaan we deze campagne herhalen. Ben je benieuwd wat er de vorige campagne periode allemaal is bereikt? Bekijk dan de video met de resultaten van de vorige campagne.

Wat kunnen verenigingen alvast doen ter voorbereiding op de campagne?

  • Breng de campagne alvast onder de aandacht bij het verantwoordelijke bestuurslid of bij de communicatiecommissie bij jou op de club.
  • Bekijk de website van je club; welke informatie er is te vinden voor de jongste jeugd?
  • Is er op de homepage bijvoorbeeld een button met daarop ‘meld je aan voor een proeftraining’?
  • Zorg voor een uitnodigende/wervende tekst en voor contactmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat ouders sneller contact opnemen.

Inspirerende voorbeelden van websites:

Onderstaand een bijvoorbeeld van een tekst:
Kom proeftrainen bij <naam vereniging invoegen>!
Kom ontdekken hoe leuk hockey is! Meld je aan voor een proeftraining door te mailen naar <voorbeeldnaam@naamvereniging.nl>. Vermeld hierbij de voor- en achternaam en geboortedatum. Wij nemen dan contact met je op!

Waar gaat de KNHB in aanloop naar de campagne periode mee aan de slag?

  • Het ontwikkelen van materialen die verenigingen kunnen gebruiken tijdens de campagne.
  • Het ontwikkelen van een ondersteunende landingspagina waarop alle informatie over de campagne te vinden is voor clubs.
  • Een plan hoe we de campagne het beste online en offline onder de aandacht kunnen brengen. Hiervoor werken we samen met specialisten en een aantal verenigingen.
  • Een webinar over de campagne, zodat verengingen een vliegende start kunnen maken met het werven van jeugd. Zodra de datum bekend is komt hier een aankondiging voor in de verenigingsnieuwsbrief.

Hulp nodig?
Wil je aan de slag met het werven van jeugd, maar heb je hulp nodig bij de communicatie of wil je advies? Stuur dan een mail naar communicatie@knhb.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina