Vacature Prestatiemanager (0,8 fte)

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is een professionele sportbond gericht op de hockeysport. Wij voeren een proactief beleid om tegemoet te komen aan alle hockeywensen en -behoeften van de verenigingen, hockeyers en diverse stakeholders. Meer dan 55 medewerkers zijn werkzaam op het bondsbureau en verlenen ondersteuning aan het bondsbestuur, de zes districten, de 326 hockeyverenigingen en de ruim 255.000 hockeyers. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een kwalitatief goed hockeyaanbod. De KNHB is met vier andere sportbonden en diverse sportorganisaties gevestigd in DeWeerelt van Sport in Utrecht.

Op het gebied van tophockey is het de missie van de KNHB om duurzaam en structureel aan de wereldtop te staan met de beide nationale teams (Dames en Heren). Om altijd mee te strijden om de medailles met aantrekkelijk hockey: snel, aanvallend, creatief en vanuit een solide verdediging. Daarbij vinden wij het belangrijk dat tijdens de ontwikkeling van elke tophockeyer het individu centraal staat. Elke hockeyer en ieder lid van het begeleidingsteam moet een veilig prestatieklimaat kunnen ervaren waarin teambelang en persoonlijke vrijheid in balans zijn.

Voor ons Tophockey team zijn we op zoek naar een

Prestatiemanager (0,8 fte)

Wat doet de prestatiemanager?
In de functie van prestatiemanager ben je allereerst mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de langetermijn visie op het gebied van tophockey, gebaseerd op de KNHB-strategie. Ook werk je aan het meerjarenopleidingsplan (gericht op spelers en talenten, coaches, trainers en andere stafleden) dat daaruit voortkomt.

Dagelijks ben je als prestatiemanager bezig met de ontwikkeling van onze topsportprogramma`s en de begeleiding van de nationale jeugdteams en hun staven. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud van onze jeugd-topsportprogramma’s, van U16 tot en met U21. Je monitort de ontwikkeling van begeleiders, teams, en (op hoofdlijnen) individuele spelers. Je evalueert het beleid, de programma’s en de plannen.

Om een goede ‘çoach van de coaches’ te zijn, maak je gebruik van je eigen ervaringen en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van training en coaching. We vinden het belangrijk dat je de hockeysport door en door kent. Onze opleidings- en inhoudelijke hockeylijn heeft namelijk jouw continue aandacht nodig. Daarnaast ben je ook geïnteresseerd in de verschillende prestatiegebieden die de KNHB heeft benoemd. Samen met diverse collega’s binnen de KNHB zoek je steeds naar manieren om ontwikkelingen toepasbaar te maken voor onze tophockeyteams. Zo draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van alle betrokkenen en die van de hockeysport in het algemeen.

Je vertegenwoordigt de KNHB en de Nederlandse hockeysport (nationaal en internationaal) op het gebied van jeugd-tophockey. Daarnaast creëer je draagvlak voor de programma’s van de nationale jeugdteams bij de hockeyverenigingen. Overleg met de betrokken verenigingen en overdracht van opgedane kennis aan alle hockeyverenigingen maken eveneens onderdeel uit van deze functie, vaak in samenwerking met het KNHB Expertisecentrum.

In deze functie rapporteer je aan de technisch directeur.

Zijn wij op zoek naar jou?
Beschik jij over onderstaande ervaring, interesses en achtergrond?

 • Je hebt ruime ervaring als hockeycoach en -trainer (nationaal en bij voorkeur ook internationaal)
 • Je werkt/denkt op HBO+/WO niveau
 • Je hebt kennis van de georganiseerde (tophockey)-sportwereld
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opzetten van opleidingsprogramma’s
 • Je beschikt over kennis van en hebt ervaring met strategieontwikkeling en meerjarenbeleid
 • Je bent resultaatgericht maar kijkt ook naar de langere termijn
 • Je neemt verantwoordelijkheid, durft anderen aan te spreken maar staat zelf ook open voor feedback
 • Je kunt goed uit de voeten in het Engels, zowel in gesproken als geschreven woord

Ben jij daarnaast een verbinder en een echte teamplayer? Ga ja altijd voor een hoogst haalbare resultaat en houd je daarbij het menselijk aspect goed in het oog? Wellicht is deze functie jou dan op het lijf geschreven!

Wat bieden we jou?
Werken bij de KNHB in deze functie brengt jou het volgende:

 • Een uitdagende functie midden in het hart van de topsportwereld
 • Een aanstelling voor één jaar, met mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed functioneren
 • Een salaris conform de CAO Sport (ingeschaald in schaal 12, afhankelijk van relevante werkervaring) en een eindejaarsuitkering volgens CAO Sport
 • Een baan waarbij je ook veel te vinden bent langs de lijn, veelal op ons Nationaal Training Centrum
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een inspirerende werkplek, inclusief sportmogelijkheden, in ‘DeWeerelt van Sport’ in Utrecht
 • Een goede balans tussen op kantoor, op locatie en thuis werken (hybride werken)
 • De mogelijkheid tot het volgen van diverse opleidingen via GoodHabitz
 • Een team met fijne, passievolle collega’s met een hart voor (top)hockey

Interesse? 
Heb je interesse, herken je je in bovenstaande omschrijving en voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur je schriftelijke reactie met cv dan vóór 27 mei naar personeelszaken@knhb.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Clarinda Sinnige (technisch directeur) via 06-26108027.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een VOG* kunt overleggen.

De KNHB voert een actief diversiteitsbeleid. We geloven dat teams sterker worden als ze divers zijn samengesteld. Wij willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daarom zijn we op zoek naar mensen met een diversiteit aan gender, achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. Help jij onze missie te laten slagen?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

* Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van de betreffende functie.

Deel deze pagina