Clubscheidsrechter

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart hebben gehaald. Je vereniging nodigt je uit om de opleiding clubscheidsrechter te doorlopen en het examen te doen. De opleiding bestaat uit een e-learning die je vanuit thuis kunt doorlopen. Daarin kom je praktijksituaties tegen waarbij de spelregels worden uitgelegd. Ook oefen je met vragen, waarmee je de spelregels nog beter leert.

De toets maak je online en bestaat uit meerdere multiple choice vragen. Sinds oktober 2020 wordt de toets online aangeboden en het fysieke examen is niet meer mogelijk. Wil je informatie hierover? Vraag het aan via opleidingen@knhb.nl.

Let op: tussen 20 juli en 15 augustus 2021 is het niet mogelijk om examens aan te vragen en/of af te nemen.

Het is ook mogelijk de CS toets aan te vragen voor kandidaten met dyslexie. Daarnaast is ook een Engelstalig examen mogelijk. De vereniging kan dit aanvragen via opleidingen@knhb.nl.

De oefenstof in het KNHB College is enkel in het Nederlands.

Na het halen van de toets ga je je eerste wedstrijden fluiten en daarbij word je begeleid door iemand van de vereniging. Probeer in het begin vooral te letten op de drie basisregels: shoot, hakken en gevaar (gevaarlijke hoge bal of gevaarlijk met de stick zwaaien). Als je wat vaker hebt gefloten, zal het makkelijker zijn om op meerdere dingen te letten. Fluit duidelijk hoorbaar en geef aan waar je voor fluit.

Heb je vragen over de opleiding clubscheidsrechter, dan kun je terecht bij de scheidsrechterscommissie van je vereniging.

 

De kosten van de clubscheidsrechter opleiding zijn €7,50 per persoon.