Clubscheidsrechter

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 15 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart halen. Je vereniging nodigt je uit om de opleiding clubscheidsrechter te doorlopen en het examen te doen.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding bestaat uit een e-learning die je thuis kunt doorlopen. Daarin kom je praktijksituaties tegen waarbij de spelregels worden uitgelegd. Ook oefen je met vragen, waardoor je de spelregels nog beter leert. De toets maak je online en bestaat uit meerdere multiple choice vragen.

Dyslexie en Engelstalig examen

De oefenstof in het KNHB College is alleen in het Nederlands, maar er is wel een Engelstalig examen mogelijk. Ook is het mogelijk de CS toets aan te vragen voor kandidaten met dyslexie. Vraag hierna bij jouw vereniging.

Geslaagd?

Na het halen van de toets ga je je eerste wedstrijden fluiten. Daarbij word je begeleid door iemand van de vereniging. Probeer in het begin vooral te letten op de 3 basisregels: shoot, hakken en gevaar (bijvoorbeeld een gevaarlijke hoge bal of gevaarlijk met de stick zwaaien). Het wordt makkelijker om op meerdere dingen te letten als je wat vaker hebt gefloten. Fluit duidelijk hoorbaar en geef aan waar je voor fluit.

Meer informatie

Heb je vragen over de opleiding clubscheidsrechter? Neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie van jouw vereniging.