Hockeytrainer 2 (HT2) – Jongste Jeugd

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Deze opleiding leidt je op tot een goede trainer/coach van 3-, 6-, en 8-tallen. Met ondersteuning van de praktijkbegeleider van jouw vereniging leer je hoe je de jongste jeugd optimaal traint en coacht.

Planning en inhoud

Deze opleiding start op verschillende momenten van het seizoen en duurt ongeveer 18 weken. Het bestaat uit 7 workshops, 3 Praktijkgerichte Opdrachten (PGO’s) en zelfstudie.

De workshops omvatten 4 online theoriesessies (in totaal 7,5 uur) en 3 praktijksessies (in totaal 6 uur) en worden eens in de 2/3 weken gepland. Voor de uitwerking van de PGO’s is 3-6 uur nodig, plus 1 à 2 uur studiebelasting. De zelfstudie rondom de workshops bedraagt 10-20 uur.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om op adequate wijze:

 • Sporters te begeleiden bij hun sportbeoefening.
 • (een deel van) een training te verzorgen op basis van een beschikbare planning.
 • (delen van) wedstrijden te begeleiden.
 • Activiteiten van de vereniging te assisteren volgens aanwijzing van een leidinggevende.

Je ontvangt je diploma als alle PGO’s voldoende zijn beoordeeld door de PvB-beoordelaar. Verder dien je aanwezig te zijn geweest bij minimaal 4 workshops.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor (beginnende) trainers en coaches van Jongste Jeugdteams (3-, 6- en 8-tallen). Bijvoorbeeld:

 • Spe(e)lers/sters uit A-, B-, en 2e jaar C-Jeugd.
 • Leden van Technische- en/of Jeugdcommissie.
 • Ouders met (enige) hockeyervaring.

Instroomeisen

De minimumleeftijd voor deze opleiding is 14 jaar. Je dient in het bezit te zijn van een geldige scheidsrechterskaart. Deelnemers hebben geen eerdere trainerservaring nodig. Wel is het een vereiste dat de cursist training geeft aan een Jongste Jeugd-team en enige basiskennis van hockey bezit.

Prijs

Deelname aan de opleiding Hoofdtrainer 2 – Jongste Jeugd kost € 200,-. Hierbij is al het studiemateriaal dat je nodig hebt inbegrepen.

Meer informatie

 • De opleiding vindt plaats op een hockeyvereniging.
 • De vereniging vraagt de opleiding aan voor haar trainers en coaches.
 • Kan jouw vereniging geen opleiding organiseren? Dan kun je je altijd inschrijven bij een andere vereniging.
 • Er is plek voor minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers.
 • Op de opleiding zijn de Leveringsvoorwaarden HT2 – Jongste Jeugd van toepassing.

Opdrachten en Toetsplan

Vanuit de vereniging word je begeleid door een Praktijkbegeleider (PB). Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een PB. Heb je geen PB? Dan moet je met de leercoach afspraken maken over jouw praktijkbegeleiding.

De Praktijkgerichte opdrachten dien je voor de afgesproken deadlines te uploaden via het KNHB College. Na de laatste workshop lever je zo snel mogelijk je portfolio in bij de leercoach. Binnen 1 maand na de laatste workshop dienen de PGO’s in het KNHB College geüpload te zijn.

Het Toetsplan van deze opleiding kent 2 deelkwalificaties met 2 Proeve van Bekwaamheid-protocollen. Bekijk hier het Toetsreglement Sport, Toetsplan met de daarbij behorende protocollen en kwalificatieprofiel.

Aanmelden

Wil je de opleiding Hockeytrainer 2 – Jongste Jeugd doen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier HT2


Contact

Heb je inhoudelijke of organisatorische vragen over deze opleiding? Bel dan het KNHB Expertisecentrum (030-3077604). Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op!