Beach Hockey

Beach Hockey is net als beachvolleybal en beachsoccer ontstaan op het strand. Iedereen die houdt van zand, strand en hockey kan meedoen.

Alles over Beach Hockey

Wie dacht dat er op het strand alleen gevoetbald of gevolleybald kan worden, heeft het mis. Het mulle zand is tegenwoordig niet alleen van Ronaldo en Rivaldo, maar ook van Lidewij en Seve. Elke hockeyer, man of vrouw, recreant of topper, kan zijn kunsten in de Beach Arena laten zien.

Hoe speel je Beach Hockey?
De gebruikelijke hockeybal is vervangen door een grote en lichtere bal. Vijf spelers per team gaan de strijd aan in het mulle zand. De lastige ondergrond voegt extra dimensies toe aan de sport: lenigheid, teamwork en individuele vaardigheden worden op de proef gesteld. Gedurende het spel is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht met spectaculair 3-dimensionaal hockey met vliegende aanvallen, air-dribbels en mooie zweefduiken van de keepers als gevolg. Tijdens iedere wedstrijd wordt vele malen op doel geschoten. Dat zorgt voor één grote bruisende hockeyshow!

In het veld zijn de regels simpel, er is geen cirkel en er mag van alle afstanden hoog of laag gescoord worden, check voor een compleet overzicht van de regels de downloads. Omringd met strand, zee en palmbomen, swingende sambaklanken en live muziek, is de Braziliaanse vibe zomers terug te vinden op de Beach Hockey evenementen.

Waar kun je Beachhockey spelen?
Ieder jaar vindt er een Beachtour plaats langs de stranden van Zandvoort, Ameland, Noordwijk en Wijk aan Zee met een afsluitend Landskampioenschap in het Beach Stadium van Scheveningen. Beach Hockey wordt georganiseerd door Bovelander & Bovelander. De KNHB ondersteunt Bovelander & Bovelander bij de promotie van Beach Hockey. Inmiddels zijn er meer dan vijftien beachvelden aangelegd bij diverse hockeyverenigingen in het land en worden ook daar voorrondes en toernooien gespeeld.

Downloads

Deel deze pagina