Hockeysoorten

Veldhockey

Wie over hockey praat, heeft het meestal over Veldhockey. Veldhockey is een teamsport, waarbij je op natuur- of kunstgras samen met je team probeert zoveel mogelijk doelpunten te maken.

Meer weten: Veldhockey

Zaalhockey

Zaalhockey is de tegenhanger van Veldhockey en wordt in binnen in een sportzaal gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden. Zaalhockey vindt plaats in de periode dat Veldhockey winterstop heeft.

Meer weten: Zaalhockey

Parahockey

Het devies bij Parahockey is: 'gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet', want iedereen moet kunnen hockeyen. Daarom bieden steeds meer clubs G-hockey, LG-hockey en rolstoelhockey aan.

Meer weten: Parahockey

Funkey (4 tot 6 jaar)

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey.

Meer weten: Funkey (4 tot 6 jaar)

Urban Hockey

Urban Hockey is een uitdagende, ‘coole’ vorm van hockey die je overal kan uitvoeren, ook op straat. Het bestaat uit Streethockey 3v3 en 5v5, Urban Skills & Tricks, Urban Challenges, Urban Battles en Urban Parcours.…

Meer weten: Urban Hockey

Schoolhockey

Schoolhockey is voor leerlingen van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs en mbo. Het is een leuke manier om op school kennis te maken met hockey. Voor het voortgezet onderwijs is er een Nationale Schoolhockeycompetitie.

Meer weten: Schoolhockey

Trimhockey

Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Trimhockeyers komen op een vaste avond bij elkaar om…

Meer weten: Trimhockey

Fithockey (50+)

Fithockey is een alternatieve hockeyvorm voor het spelen van competitie in een veteranenteam. Fithockey richt zich op 50-plussers die graag buiten actief willen zijn. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen hockeyervaring hebt.

Meer weten: Fithockey (50+)

Bedrijfshockey

Bedrijfshockey is er speciaal voor teams van bedrijven en biedt je de mogelijkheid om collega’s én andere bedrijven beter te leren kennen op een sportieve manier.

Meer weten: Bedrijfshockey

Beach Hockey

Beach Hockey is net als beachvolleybal en beachsoccer ontstaan op het strand. Iedereen die houdt van zand, strand en hockey kan meedoen.

Meer weten: Beach Hockey

Verenigingen voor specifieke doelgroepen

Naast de hockeysoorten die de KNHB aanbiedt zijn er ook 'bijzondere verenigingen' die hockey toegankelijk maken voor specifieke doelgroepen. Deze verenigingen zijn vanuit een bijzonder doel opgericht. Hiermee leveren deze verenigingen een belangrijke bijdrage aan 'Een leven lang…

Meer weten: Verenigingen voor specifieke doelgroepen