Studentenhockey

Een grote groep studenten in Nederland hockeyt. Sommigen kiezen er na de middelbare school voor om bij hun vertrouwde vereniging te blijven, anderen beproeven hun geluk in een andere stad bij een andere vereniging.

In Nederland zijn twaalf studentenhockeyverenigingen. Deze verenigingen worden volledig door studenten bestuurd. Daarnaast heerst op deze verenigingen een bijzondere sfeer ten opzichte van de reguliere verenigingen, omdat er alleen maar senioren hockeyen. Daarnaast is hier de contributie over het algemeen iets lager.

Studentenverenigingen

Hieronder vind je de namen en links naar de specifieke studentenverenigingen:

S.V.H.C. Dopie (Delft)

DSHC (Delft)

USHC (Utrecht)

SHOT (Tilburg)

N.S.H.C. Apeliotes (Nijmegen)

LSHG (Leiden) 

GSHC Forward (Groningen)

GCHC (Groningen)

Drienerlose H.C. (Enschede)

E.S.H.V. Don Quishoot (Eindhoven)

S.H.C. Scoop Delft (Delft)

L.S.H. Thor (Leiden)

Uiteraard kan je als student natuurlijk ook terecht bij de reguliere verenigingen. Vele van deze verenigingen hebben ook studententeams en sommige verenigingen hebben bijvoorbeeld een speciaal studententarief, andere verenigingen zorgen ervoor dat studententeams tegelijkertijd uit of thuis spelen.

Sinds enkele jaren is er tevens een Jong Senioren Competitie. In deze competitie mogen alleen teams deelnemen met spelers tussen de 18 en 25 jaar oud waardoor je altijd met en tegen gelijkgestemden speelt. Vanaf de start van dit initiatief is het aantal deelnemende teams en verenigingen groeiende. Voor vele verenigingen is dit de mogelijkheid om doorstromende A-jeugdleden toch nog enkele jaren te behouden. Inmiddels is er zelfs een heus NK Jong Senioren.

Wil je weten welke verenigingen een speciaal aanbod hebben voor studenten? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Deloitte Students Hockey Trophy

De KNHB en haar partner Deloitte organiseren gezamenlijk de Deloitte Students Hockey Trophy. Een hockeytoernooi voor nog niet afgestudeerde bachelor- en masterstudenten.

In 2018 vond de eerste editie van dit studenten hockeytoernooi plaats op de velden van hockeyclub Amersfoort. Vanwege het grote succes werd dit toernooi in 2019 uitgebreid naar vier locaties met een afsluitende finaleronde in het Wagener Stadion in Amsterdam. In 2020 stond dit toernooi gepland om op alle velden van SV Kampong plaats te vinden. Vanwege het coronavirus kon dit toernooi geen doorgang vinden. Gelukkig kan dit toernooi in 2021 wel plaatsvinden, op vrijdag 15 oktober organiseren Deloitte en de KNHB de 3e editie van dit event.

Spelvormen

  • Heren 11-tegen-11
  • Dames 11-tegen-11
  • Mixed Sevens 7-tegen-7

Geen actieve hockeyer (meer)?

Geen probleem! Iedereen kan zich inschrijven, dus meld je nu aan met je (oud) huisgenoten, hockeyteam, jaarclub, bestuur, commissie of studievrienden.
De Deloitte Students Hockey Trophy is recreatief, maar om de veiligheid te waarborgen is het een vereiste dat deelnemers enige hockeyervaring hebben (hockeyen of hebben gehockeyd).

NK mbo hockey

Ook voor de studenten van het MBO wordt er jaarlijks een hockeytoernooi georganiseerd. Al vele jaren is dit een terugkomend toernooi, georganiseerd voor en door MBO studenten. Het NK mbo hockey voor dames en heren is een prestatief, sportief en gezellig toernooi voor mbo-studenten. Teams gaan met elkaar de sportieve strijd aan voor de titel Nederlands kampioen mbo hockey.

Op woensdag 18 mei 2022 zal er wederom een NK mbo hockey plaatsvinden. Vind op deze pagina meer informatie over dit toernooi en het is de plek waar je je voor dit toernooi kan aanmelden.

Deel deze pagina