Studentenhockey

Een grote groep studenten in Nederland hockeyt. Sommigen kiezen er na de middelbare school voor om bij hun vertrouwde vereniging te blijven, anderen beproeven hun geluk in een andere stad bij een andere vereniging.

In Nederland zijn twaalf studentenhockeyverenigingen. Deze verenigingen worden volledig door studenten bestuurd. Daarnaast heerst op deze verenigingen een bijzondere sfeer ten opzichte van de reguliere verenigingen, omdat er alleen maar senioren hockeyen. Daarnaast is hier de contributie over het algemeen iets lager.

Studentenverenigingen

Hieronder vind je de namen en links naar de specifieke studentenverenigingen:

S.V.H.C. Dopie (Delft)

DSHC (Delft)

USHC (Utrecht)

SHOT (Tilburg)

N.S.H.C. Apeliotes (Nijmegen)

LSHG (Leiden) 

GSHC Forward (Groningen)

GCHC (Groningen)

Drienerlose H.C. (Enschede)

E.S.H.V. Don Quishoot (Eindhoven)

S.H.C. Scoop Delft (Delft)

L.S.H. Thor (Leiden)

Reguliere verenigingen zijn echter ook een goede optie voor studenten. Sommige verenigingen hebben bijvoorbeeld een speciaal studententarief, andere verenigingen zorgen ervoor dat studententeams tegelijkertijd uit of thuis spelen.

Wil je weten welke verenigingen een speciaal aanbod hebben voor studenten? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Deloitte Students Hockey Trophy

De KNHB en Deloitte slaan de handen ineen en creëren nieuw hockeyaanbod met de Deloitte Students Hockey Trophy. Een hockeytoernooi voor nog niet afgestudeerde bachelor- en masterstudenten.

In 2018 vond de eerste editie van dit studenten hockeytoernooi plaats op de velden van hockeyclub Amersfoort. Vanwege het grote succes is dit toernooi uitgebreid naar vier locaties met een afsluitende finaleronde in het Wagener Stadion in Amsterdam.

https://youtu.be/VK5Jg7V-tU0

Spelvormen

  • Heren 11-tegen-11
  • Dames 11-tegen-11
  • Mixed Sevens 7-tegen-7

Geen actieve hockeyer (meer)?

Geen probleem! Iedereen kan zich inschrijven, dus meld je nu aan met je (oud) huisgenoten, hockeyteam, jaarclub, bestuur, commissie of studievrienden.
De Deloitte Students Hockey Trophy is recreatief, maar om de veiligheid te waarborgen is het een vereiste dat deelnemers enige hockeyervaring hebben (hockeyen of hebben gehockeyd).

Inschrijving

De inschrijving voor 2019 is reeds gesloten.

https://www.youtube.com/watch?v=SAuhOtJxBt0

 

Deel deze pagina