Studentenhockey

Studenten en hockey, voor vele spelers en speelsters een mooie en uitdagende combinatie. Zodoende is er dan ook een grote groep studenten in Nederland die met veel plezier en fanatisme hockeyt. Sommige studenten kiezen er na de middelbare school voor om bij hun eigen vertrouwde vereniging te blijven, anderen beproeven hun geluk in een andere stad bij een andere vereniging.

In Nederland zijn twaalf studentenhockeyverenigingen. Deze verenigingen worden volledig door studenten bestuurd. Op deze verenigingen heerst die typische en bijzondere sfeer waarnaar studenten op zoek zijn in deze periode. Het is er gezellig, je komt veel bekenden tegen en er wordt buiten het hockey om veel georganiseerd. Maar ook omdat er alleen maar senioren hockeyen. Daarnaast is bij deze verenigingen de contributie over het algemeen iets lager. Kortom, meer en meer studenten weten hun weg te vinden naar studentenverenigingen.

Studentenverenigingen

Hieronder vind je de namen en links naar de specifieke studentenverenigingen:

S.V.H.C. Dopie (Delft)

DSHC (Delft)

USHC (Utrecht)

SHOT (Tilburg)

N.S.H.C. Apeliotes (Nijmegen)

LSHG (Leiden) 

GSHC Forward (Groningen)

GCHC (Groningen)

Drienerlose H.C. (Enschede)

E.S.H.V. Don Quishoot (Eindhoven)

S.H.C. Scoop Delft (Delft)

L.S.H. Thor (Leiden)

Natuurlijk kan je als student ook gewoon terecht bij de reguliere verenigingen. Vele van deze verenigingen hebben studententeams (Jong Senioren) en sommige verenigingen hebben bijvoorbeeld ook een speciaal studententarief.

Sinds enkele jaren is er een Jong Senioren Competitie. In deze competitie mogen alleen teams deelnemen met spelers tussen de 18 en 25 jaar oud waardoor je altijd met en tegen gelijkgestemden speelt. Vanaf de start van dit initiatief is het aantal deelnemende teams en verenigingen groeiende. Voor verenigingen is dit de mogelijkheid om doorstromende A-jeugdleden toch nog enkele jaren te behouden. Inmiddels is er zelfs een heus NK Jong Senioren.

Wil je weten welke verenigingen een speciaal aanbod hebben voor studenten? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Deloitte Students Hockey Trophy

De KNHB en haar partner Deloitte organiseren gezamenlijk de Deloitte Students Hockey Trophy. Een hockeytoernooi voor nog niet afgestudeerde bachelor- en masterstudenten.

In 2018 vond de eerste editie van dit studenten hockeytoernooi plaats op de velden van hockeyclub Amersfoort. Vanwege het grote succes werd dit toernooi in 2019 uitgebreid naar vier locaties met een afsluitende finaleronde in het Wagener Stadion in Amsterdam. In 2020 stond dit toernooi gepland om op alle velden van SV Kampong plaats te vinden. Vanwege het coronavirus kon dit toernooi geen doorgang vinden. Gelukkig kon dit toernooi in 2021 wel plaatsvinden, op vrijdag 15 oktober was de 3e editie van dit event. En op 21 oktober zal de 4e editie plaatsvinden op wederom de velden van SV Kampong in Utrecht.

Spelvormen

  • Dames 11-tegen-11
  • Heren 11-tegen-11
  • Dames 6-tegen-6
  • Heren 6-tegen-6

Geen actieve hockeyer (meer)?

Geen probleem! Iedereen kan zich inschrijven, dus meld je nu aan met je (oud) huisgenoten, hockeyteam, jaarclub, bestuur, commissie of studievrienden.
De Deloitte Students Hockey Trophy is recreatief, maar om de veiligheid te waarborgen is het een vereiste dat deelnemers enige hockeyervaring hebben (hockeyen of hebben gehockeyd).

NK mbo hockey

Ook voor de studenten van het MBO wordt er jaarlijks een hockeytoernooi georganiseerd. Al vele jaren is dit een terugkomend toernooi, georganiseerd voor en door MBO studenten. Het NK mbo hockey voor dames en heren is een prestatief, sportief en gezellig toernooi voor mbo-studenten. Teams gaan met elkaar de sportieve strijd aan voor de titel Nederlands kampioen mbo hockey.

Vind op deze pagina meer informatie over dit toernooi en het is de plek waar je je voor dit toernooi kan aanmelden.

Deel deze pagina