Competities

Standenmotor

De standenmotor van de KNHB toont alle veld-, zaal- en bedrijfscompetities. Je kunt zoeken op team, club, locatie of competitie.

Meer weten: Standenmotor

Competitie aanbod

De competitie georganiseerd door de KNHB richt zich op veld- en zaalcompetitie. Er zijn diverse competities met daarbij horende kampioenschappen.

Meer weten: Competitie aanbod

Competitie aanbod Aangepast Hockey

De wedstrijden, het programma en de standen van de LG- en G-hockeycompetities worden verwerkt in de standenmotor. Van de E-hockey en H-hockey competities kun je de informatie in de hoofdstukken hieronder vinden.

Meer weten: Competitie aanbod Aangepast Hockey

Landelijke en districtscompetities

De KNHB heeft de hockeycompetitie opgedeeld in landelijke en districtscompetities. De landelijke competities worden ook wel bondscompetities genoemd.

Meer weten: Landelijke en districtscompetities

Speeldagenkalenders

De KNHB stelt per competitiejaar de speeldagenkalender vast. Daarbij gaat het om alle speeldata voor de senioren, jeugd en jongste jeugd.

Meer weten: Speeldagenkalenders

Reglementen en promotie- & degradatieregelingen

Om op een prettige en eerlijke manier met elkaar te kunnen sporten, heeft de KNHB een aantal uitgangspunten en reglementen opgesteld. Naast spelregels is er nog een aantal zaken waaraan we met elkaar moeten voldoen om…

Meer weten: Reglementen en promotie- & degradatieregelingen

De spelregels

Sporten is alleen leuk als iedereen zich aan de spelregels houdt. De regels zijn niet voor alle competities gelijk. Zo speelt de Jongste Jeugd met andere regels dan de Hoofdklassespelers. En kent de Zaalhockeycompetitie andere…

Meer weten: De spelregels

Tucht & wangedrag

Gele en rode kaarten of wangedrag langs de lijn of op het veld. Helaas is het soms nodig als scheidsrechter of vereniging in te grijpen. Daarom heeft de KNHB een tuchtcommissie en een commissie van…

Meer weten: Tucht & wangedrag

Support verenigingen

Voor de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen is diverse informatie over de procedures rond de competities beschikbaar. Ook informatie voor verenigingen die met hun eerste team(s) uitkomen in de Hoofdklasse en/of Overgangsklasse vind je hier.

Meer weten: Support verenigingen

Hockeyen in het buitenland (NOC)

Ga je naar het buitenland en wil je daar ook gaan hockeyen? De FIH vereist dat iedere speler die wil hockeyen buiten Nederland een verklaring van geen bezwaar (No Objection Certificate/NOC) van de KNHB heeft. Er…

Meer weten: Hockeyen in het buitenland (NOC)