Schoolhockey

Schoolhockey is voor leerlingen van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs en mbo. Het is een leuke manier om op school kennis te maken met hockey. Voor het voortgezet onderwijs is er een Nationale Schoolhockeycompetitie.

Heb je daar na het lezen van de informatie nog vragen over, stuur dan een mail naar schoolcompetitie@knhb.nl.

Alles over schoolhockey

Hockey op school
De KNHB wil kinderen op school laten ervaren hoe leuk het is om te hockeyen. Veel hockeyverenigingen zijn actief met schoolhockey en werken met scholen samen om hockey op een leuke manier aan te bieden. Zo zijn er kennismakingslessen en worden er clinics en toernooien georganiseerd voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren.

Schoolhockey kan op verschillende manieren gepromoot worden. De KNHB heeft daarvoor een aantal tools ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen.

Lessen voor op school

De KNHB lessen zijn bestemd voor docenten (Lichamelijke Opvoeding), studenten van sportopleidingen en trainers van verenigingen die lessen en clinics geven op scholen. Voor deze doelgroepen zijn lessen ontwikkeld, deze vind je hieronder in de downloads.

  1. Kennismaken met hockey in het basisonderwijs
  2. Kennismaken met hockey in het voorgezet onderwijs

Koningsspelen
Er is ook een apart programma voor de Koningsspelen.

Schoolhockeypakket
Wil je hockey op jouw school geven, dan kun je contact zoeken met een hockeyvereniging bij jullie in de buurt. Veel verenigingen beschikken over sticks die geleend kunnen worden om hockey aan te bieden.

Bijscholingen voor schoolhockey aanbieders en docenten Lichamelijke Opvoeding
Regelmatig organiseert de KNHB clinics voor docenten lichamelijke opvoeding, combinatiefunctionarissen en hockeytrainers. Zo zijn er clinics voor Funkey (voor docenten van 4-5 jarigen) en clinics Urban en Streethockey. Docenten ervaren zo hoe leuk het is om de oudere leerlingen met deze stoere vorm van hockey uit te dagen! Als er clinics aangeboden worden, dan vind je deze terug in onze agenda.

Funkey (bij)scholing voor jouw specifieke groep
Het is mogelijk om tegen een vergoeding hulp te krijgen van een van onze Funkey-docenten bij het opleiden of bijscholen van jouw specifieke groep (docenten, trainers, buurtsportwerkers etc.). Een aanvraag kun je sturen naar funkey@knhb.nl.

Downloads

Nationale Schoolhockeycompetitie

De Nationale Schoolhockeycompetitie is nu een aantal jaar geannuleerd vanwege Covid19. We hebben de afgelopen tijd gebruikt om alles te heroverwegen en keuzes te maken in wat we wel en wat we niet aanbieden. De keuze is daarbij gemaakt om te stoppen met de Nationale Schoolhockeycompetitie. We hopen jullie op een andere manier weer tegen te komen in de toekomst en we horen het graag als er vragen zijn.

NK MBO

Het NK MBO Hockey voor dames en heren is een prestatief, sportief en gezellig toernooi voor MBO-studenten. Teams gaan met elkaar de sportieve strijd aan voor de titel Nederlands kampioen MBO Hockey. Meer informatie over een nieuwe editie vind je hier.

Deel deze pagina