Schoolhockey

Schoolhockey is voor leerlingen van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs en mbo. Het is een leuke manier om op school kennis te maken met hockey. Voor het voortgezet onderwijs is er een Nationale Schoolhockeycompetitie.

Heb je daar na het lezen van de informatie nog vragen over, stuur dan een mail naar schoolcompetitie@knhb.nl.

Alles over schoolhockey

Hockey op school
De KNHB wil kinderen op school laten ervaren hoe leuk het is om te hockeyen. Veel hockeyverenigingen zijn actief met schoolhockey en werken met scholen samen om hockey op een leuke manier aan te bieden. Zo zijn er kennismakingslessen en worden er clinics en toernooien georganiseerd voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren.

Schoolhockey kan op verschillende manieren gepromoot worden. De KNHB heeft daarvoor een aantal tools ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen.

Lessen voor op school

De KNHB lessen zijn bestemd voor docenten (Lichamelijke Opvoeding), studenten van sportopleidingen en trainers van verenigingen die lessen en clinics geven op scholen. Voor deze doelgroepen zijn lessen ontwikkeld, deze vind je hieronder in de downloads.

  1. Funkey;  4 t/m 8 jarigen
  2. Kennismaken met hockey; 8 t/m 12 jarigen
  3. Kennismaken met hockey in het VO; 12 t/m 16 jarigen
  4. Kennismaken met hockey in het MBO; 16 t/m 22 jarigen

Koningsspelen
Er is ook een apart programma voor de Koningsspelen.

Schoolhockeypakket
Wil je hockey op jouw school geven, dan kun je contact zoeken met een hockeyvereniging bij jullie in de buurt. Veel verenigingen beschikken over sticks die geleend kunnen worden om hockey aan te bieden.

Funkey materialenkit
Speciaal voor de Funkey doelgroep (4 t/m 8 jarigen) zijn er speciale materialenkits met hockeysticks en knotshockeysticks en bijbehorende ballen.

Wil je een Funkey materialenkit aanschaffen voor jouw school? Dan kun je terecht bij de volgende partijen:
Eilerssport (kleine knotshockeysticks), www.eilerssport.nl
Engelhart (kunststof hockeystickjes en lichte variant hockeyballen), www.engelhart.nl

Bijscholingen voor schoolhockey aanbieders en docenten Lichamelijke Opvoeding
Regelmatig organiseert de KNHB clinics voor docenten lichamelijke opvoeding, combinatiefunctionarissen en hockeytrainers.

Zo zijn er Funkey clinics (voor docenten van 4-8 jarigen) en clinics Urban en Streethockey. Docenten ervaren zo hoe leuk het is om de oudere leerlingen met deze stoere vorm van hockey uit te dagen!

Aangeboden clinics vind je terug in onze agenda.

Funkey (bij)scholing voor jouw specifieke groep
Het is mogelijk om tegen een vergoeding hulp te krijgen van een van onze Funkey-docenten bij het opleiden of bijscholen van jouw specifieke groep (docenten, trainers, buurtsportwerkers etc.)

Een aanvraag kun je sturen naar funkey@knhb.nl.

Downloads

Nationale Schoolhockeycompetitie

Naar aanleiding van alle ontwikkelingen en ingestelde maatregelen rondom het coronavirus, heeft de KNHB besloten de Nationale Schoolhockeycompetitie 2020 en 2021 af te gelasten. Hopelijk kunnen we volgend jaar met alle scholen en verenigingen die zich hebben opgegeven alsnog een mooi evenement organiseren!

NK MBO

Het NK mbo hockey voor dames en heren is een prestatief, sportief en gezellig toernooi voor mbo-studenten. Teams gaan met elkaar de sportieve strijd aan voor de titel Nederlands kampioen mbo hockey.

Helaas is er vanwege de ontwikkelingen van het coronavirus geen NK mbo hockey in 2020.

Artikelen

NK MBO Hockey 2017 wederom zeer geslaagd

Vrijdag 19 mei vond alweer de 11e editie van het NK MBO Hockey plaats. Veertien damesteams en zes herenteams namen deel aan het toernooi. Vanuit het hele land (van Haarlem tot Rotterdam en van Zwolle tot Eindhoven)…

Meer weten: NK MBO Hockey 2017 wederom zeer geslaagd

Deel deze pagina