Hockey7

In de afgelopen jaren is het aantal doordeweekse avondcompetities behoorlijk gestegen. Op deze avonden komen we hockeyers tegen die (tijdelijk) niet meer op de zondag een hele competitie willen spelen. Zij willen wel blijven hockeyen, maar de weekenden besteden ze graag aan andere zaken dan hockey. Voor deze doelgroep geldt vaak dat zij in flexibelere competities wil spelen waarbij er niet elke week een wedstrijdmoment is. Kortom, ze zijn op zoek naar meer flexibiliteit binnen het hockey.

Om in deze behoefte te voorzien, organiseert de KNHB samen met verenigingen sinds 2017 een Hockey7 competitie op de donderdag- of vrijdagavond (afhankelijk van het district).

Hockey7 competitie

Hockey7 is bedoeld voor de hockeyers die niet meer iedere zondag op het veld willen staan, maar niet willen stoppen met hockeyen. Het wordt – zoals de naam al aangeeft – gespeeld in teams van zeven spelers/speelsters. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters. Teams bestaan enkel uit heren of enkel uit dames en in sommige regio’s zijn er gemixte teams toegestaan.

Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. De wedstrijden worden om de week op donderdag of vrijdag gespeeld (afhankelijk van de regio). Na elk blok kan worden ingestroomd (of uitgestroomd).

Uitgebreidere informatie over Hockey7 (zoals spelregels en wedstrijdschema) vind je op deze pagina. Wil je met een team deelnemen aan deze competitie? Meld je dan aan bij de Competitieleider van de KNHB.

Deel deze pagina