Trimhockey

Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Trimhockeyers komen op een vaste avond bij elkaar om samen te trainen. De fanatiekelingen hebben echter ook de mogelijkheid om competitie te spelen.

Alles over Trimhockey

Trimhockey is voor iedereen die vrijblijvend wil hockeyen (eventueel) zonder competitieverplichtingen. Het laagdrempelig laten spelen van mede- en tegenspelers staat centraal. Trimhockey wordt gespeeld door een gevarieerde groep volwassenen (dames, heren of een combinatie van beiden), al dan niet met een hockeyverleden. Vaak hebben zij al één of meerdere gezinsleden die actief zijn in de sport, willen zij aan de conditie werken en vinden ze het leuk om actief bezig te zijn in teamverband. Het niveau wordt onder andere bepaald door hockeyervaring, leeftijd en fysieke gesteldheid.

Trimhockeyers zijn vaak erg belangrijk voor een vereniging. Zij kunnen binnen de vereniging een bestuurlijke functie vervullen, fluiten, een team coachen, bardienst draaien, et cetera. Steeds meer verenigingen introduceren Trimhockey. Trimhockeyers vormen de snelst groeiende doelgroep binnen de Senioren/Veteranen.

Wil je meer informatie over Trimhockey? Mail dan naar trimhockey@knhb.nl.

 

Artikelen

Competitie Trimhockey

In verschillende districten in Nederland worden trimhockeycompetities georganiseerd (of door de KNHB of door vrijwilligers). Deze competities vinden doordeweek plaats. Meer informatie over deze competities lees je bij Competitie aanbod Veldhockey.

Toernooien

Elk jaar worden er veel trimhockey toernooien georganiseerd door verenigingen in binnen- en buitenland. Op hockey.nl, kun je jouw eigen trimhockeytoernooi aanmelden en het overzicht zien van de toernooien die georganiseerd worden.

Internationaal

In Duitsland en België worden ook competities en evenementen rond Trimhockey georganiseerd.

Waar wordt Trimhockey aangeboden?

Wil je weten welke verenigingen Trimhockey aanbieden? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Deel deze pagina