Funkey (4 en 5 jaar)

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Zo creëren we voor iedere leeftijd aanbod met een passende belasting. Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey.

Alles over Funkey

Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen in KEY!

Wij bieden een Funkey lesprogramma voor verenigingen en scholen. Dit lesprogramma is te vinden in de oefenstof van het kenniscentrum. Het lesprogramma bestaat uit 6 modules die op zichzelf staan, maar ook aaneengesloten kunnen worden aangeboden. Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en een basisvorm van hockey. Van beweegvaardig naar hockeyvaardig. De KNHB draagt hiermee bij aan de motorische ontwikkeling van deze jonge doelgroep.

Voor verenigingen én scholen

Het Funkey lesprogramma is zo ingericht dat verenigingen én scholen er gebruik van kunnen maken. Het is opgebouwd in 6 modules waardoor je op verschillende momenten in het jaar kunt instappen. De opbouw van de modules is als volgt:

  • 5 modules bestaan uit een lesprogramma van 6 weken. Waarvan er 1 speciaal is ingericht voor de sportzaal.
  • 1 module kan worden gebruikt als wervingstool en duurt 3 weken. De afzonderlijke trainingen zijn ook los in te zetten bij bijvoorbeeld een activiteit als de Koningsspelen.
  • Elke module raakt alle beweegvormen, maar heeft een ander zwaartepunt. De opbouw is van beweegvaardig naar hockeyvaardig in een heel seizoen.
  • Aan het eind van een module heb je de mogelijkheid om een diploma uit te reiken.

Voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’

Naast het Funkey lesprogramma biedt de KNHB het (digitale) voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ aan. Dit voorleesboekje is speciaal ontwikkeld om ouders en jonge kinderen bewust te maken van het belang van een goede breed motorische basis. Stockey moet immers eerst goed leren bewegen voordat hij kan hockeyen. Bovendien zorgt het boekje voor nog meer enthousiasme over het Funkey programma én de hockeysport.

Promotiepakket Funkey

Speciaal voor verenigingen heeft de KNHB een pakket met middelen ontwikkeld waarmee de verenigingen Funkey kunnen promoten. Het pakket bestaat uit:

  • Voorleesboek ‘Stockey wil op hockey’
  • Video voor website vereniging en social media
  • Foto’s die je mag gebruiken op de website van de vereniging of social media
  • Logo’s Funkey
  • Funkey diploma

Binnenkort worden er extra promotiemiddelen, zoals visuals voor social media en posters, toegevoegd in de tool Clubdesigns.

Verenigingen kunnen het promotiepakket aanvragen via onderstaand formulier.

 

Funkey materialen

Wil je een Funkey materialenkit aanschaffen voor jouw vereniging of school? Dan kun je terecht bij de volgende partijen:

Deel deze pagina