Funkey (4 tot 6 jaar)

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey.

Alles over Funkey

Voor 4 tot 6-jarigen bieden wij Funkey! Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen is KEY!

Wij bieden een Funkey lesprogramma voor scholen en verenigingen. Beiden vind je in de downloads. Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee wil de KNHB bijdragen aan de motorische ontwikkeling van deze jonge doelgroep.

Voor scholen

De Funkey lesmap voor scholen bestaat uit acht lessen voor 4/5-jarigen en acht lessen voor 6/7-jarigen. Een gym- of groepsdocent kan de Funkey schoolles geven in twee of drie kleine groepjes. Met een paar kleine aanpassingen kan Funkey ook prima gebruikt worden op andere plekken in de wijk, zoals het speelplein van de buitenschoolse opvang of op een wijkveldje.

 

Funkey materialenkit
Wil je een Funkey materialenkit aanschaffen voor jouw school? Dan kun je terecht bij de volgende partijen:
Eilerssport (kleine knotshockeysticks), www.eilerssport.nl
Engelhart (kunststof hockeystickjes en lichte variant hockeyballen), www.engelhart.nl


Funkey (bij)scholing voor jouw specifieke groep

Het is mogelijk om tegen een vergoeding hulp te krijgen van een van onze Funkey-docenten bij het opleiden of bijscholen van jouw specifieke groep (docenten, trainers, buurtsportwerkers etc.)

Een aanvraag kun je sturen naar funkey@knhb.nl.

Downloads

Artikelen

Voor verenigingen

De Funkey lesmap voor verenigingen bestaat uit verschillende aansprekende thema’s voor 4/5-jarigen. In totaal zijn er 36 lessen, die buiten en binnen gegeven kunnen worden. Elke les bestaat uit één thema met vier oefeningen. Zo is er een thema ‘Feestje’, ‘Politie’, ‘Circus’, ‘Dierentuin’ en meer!

Funkey+
Ook is er de Funkey+ lesmap voor verenigingen, voor kinderen die nog niet de leeftijd hebben om verder door te stromen, maar wel meer uitdaging willen. Hier wordt ook in de thema’s gewerkt, maar ga je meer richting wedstrijdvormen, competitie en hockey.

Materialen
Mocht je interesse hebben in de materialen die behoren bij de Funkey lesmap, dan kun je die online bestellen.

Downloads

Koningsspelen

Ieder jaar worden de Koningsspelen gehouden. Op de laatste schooldag voor Koningsdag kunnen basisscholen in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk hun leerlingen weer een sportdag en ontbijt aanbieden. De Koningsspelen zijn bedoeld als een sportieve en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. Zie de website van de Koningsspelen voor meer informatie.

De KNHB biedt basisscholen in Nederland een programma aan ter invulling van de Koningsspelen. Lees hierover meer in het artikel.

Artikelen

Koningsspelen

Elk jaar worden de Koningsspelen gehouden. Basisscholen in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk kunnen hun leerlingen weer een sportdag en ontbijt aanbieden. De Koningsspelen zijn bedoeld als een sportieve en gezellige dag…

Meer weten: Koningsspelen

Waar wordt Funkey aangeboden?

Wil je weten welke verenigingen Funkey aanbieden? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Artikelen

Deel deze pagina