Flexhockey

Hoe leuk we hockey ook vinden, soms zijn er periodes waarin het spelen van hockey niet of nauwelijks mogelijk is, omdat andere zaken simpelweg meer tijd en aandacht vragen. Dat is jammer, maar daar kunnen we niets aan doen. Dat betekent niet dat je helemaal niets met hockey kan doen. Integendeel zelfs, juist nu zijn er meer dan ooit mogelijkheden om op jouw gewenste manier te hockeyen. Al die mogelijkheden noemen we samen Flexhockey!

Flexhockey is de verzameling van al het flexibele hockeyaanbod. Flexibel in vorm, lidmaatschap, tijdstip, competitie en teamsamenstelling. Het is geen vervanging van de reguliere competitie, maar juist een aanvulling daarop. Zo creëren we voor iedereen een passend hockeyaanbod.

Flexibel hockeyaanbod op 1 platform

Misschien herken je dit wel voor jezelf: je vindt het spelletje leuk, maar vanwege de verplichtingen gedurende een heel seizoen haak je af. Voor jou past de competitie iedere zondag een heel seizoen niet altijd even goed bij jouw dagelijkse bezigheden. Ook is er een groep die wel wil starten met hockey, maar niet direct volledig wil meedraaien in een bestaand team of competitie. Je wil rustig starten en op jouw manier weer opbouwen en hockeyen wanneer het uitkomt.

Om op deze wensen naar flexibiliteit in te spelen, starten we in 2021 een nieuw initiatief: Flexhockey.

Flexhockey.nl – sportaanbod voor iedere agenda

Om al het aanbod dat flexibel is snel te kunnen vinden en af te nemen verzamelen we deze vormen en bundelen we op één platform. Flexhockey.nl wordt het platform voor al het niet-reguliere flexibele hockeyaanbod. Verenigingen plaatsen hier hun eigen flexhockey aanbod, hockeyers kiezen zelf wanneer en op welke manier ze gaan sporten. Momenteel wordt het platform ontwikkeld – we verwachten dat dit in 2021 afgerond is.

Met flexhockey maken we hockey aantrekkelijker, behouden we hockeyers voor de hockeysport en trekken we nieuwe hockeyers aan: Hockey overal van iedereen.

Soorten Flexhockey

Maar welke vormen van Flexhockey zijn er en waar kan je uit kiezen? Verenigingen zijn volledig vrij in het aanbieden van flexhockey-aanbod, van hockeyvormen tot lidmaatschapsvormen. Dit hoeft overigens niet beperkt te blijven tot hockey: we zien meer en meer behoefte ontstaan aan bijvoorbeeld bootcamp of hardlooptraining op of rondom de hockeyvereniging. Hieronder een greep van enkele voorbeelden van Flexhockey:

 • Hockey7 extern of intern, zie deze link voor meer informatie.
 • Trimhockey, zie deze link voor meer informatie.
 • Bedrijfshockey, zie deze link voor meer informatie.
 • Hockey Bootcamp, klik op deze link voor een Hockey Bootcamp-programma.
 • Hockey Fit, klik op deze link voor een Hockey Fit-programma.
 • Techniektraining
 • Welkomsttrainingen
 • Hockey Clinics
 • Vijf- of Tienrittenkaarten
 • Hardloop- of wielrengroep
 • Samenwerkingen met andere (sport)verenigingen

Artikelen

Aan de slag met flexhockey

We hebben een praktisch handboek gemaakt voor verenigingen die willen starten met Flexhockey. Hierin leggen we je stapsgewijs uit hoe je succesvol aan de slag gaat.

Flexhockey handboek voor verenigingen

Wil jouw vereniging ook flexhockey aanbieden? Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op!

Deel deze pagina