Bedrijfshockey

Bedrijfshockey is er speciaal voor teams van bedrijven en biedt je de mogelijkheid om collega’s én andere bedrijven beter te leren kennen op een sportieve manier.

Alles over Bedrijfshockey

Sinds 2001 organiseert de KNHB een Bedrijfshockey competitie. Er zijn twee varianten: Bedrijfshockey 11 tegen 11 en de EY VODW Zomercompetitie. Voor beide varianten geldt dat er doordeweeks in de avonduren wordt gespeeld op velden van reguliere hockeyverenigingen. Iedereen die graag hockeyt en 18 jaar of ouder is, kan meedoen. Enige hockeyervaring is wel handig, maar het niveau van Bedrijfshockey loopt uiteen van beginner tot gevorderde.

EY VODW Zomercompetitie

De KNHB heeft samen met EY VODW een samenwerking met de Zomercompetitie. De Zomercompetitie is de organisator van het gelijknamige, grote bedrijfshockeytoernooi dat al enkele jaren wordt georganiseerd in de zomermaanden juni, juli en augustus. Met deze samenwerking breidt de KNHB haar bestaande hockeyaanbod uit en heet het toernooi per seizoen 2018 de naam EY VODW Zomercompetitie.

De EY VODW Zomercompetitie wordt aangeboden in Amsterdam (Pinoké), Utrecht (Kampong) en Rotterdam (Victoria). Vanaf 2020 zal dit toernooi ook in Den Haag en Eindhoven gespeeld worden.

In onderstaand artikel meer informatie over deze vorm van bedrijfshockey:

Artikelen

Meer weten: De VODW Zomercompetitie: bedrijfshockey in de zomermaanden

Bedrijfshockey 11 tegen 11

Veel hockeyers vinden het leuk om met hun collega’s en op andere tijden dan in het weekend wedstrijden te spelen. De Bedrijfshockey competitie van de KNHB biedt hen een aantal voordelen:

 • Op een sportieve en sociale manier de naam van het bedrijf uitdragen.
 • Collega’s buiten werktijd beter leren kennen.
 • Hockeywedstrijden spelen buiten het weekend.
 • Formele contacten leggen met andere bedrijven.
 • Gezond avondje sporten gevolgd door een gezellige derde helft.
 • Recreatief en prestatief hockey voor deelnemers van alle niveau’s.
 • Afsluitende landelijke kampioenschappen.

De competitie wordt op een groot aantal verenigingen aangeboden in:

Aanvoerders
De aanvoerder is een belangrijke schakel binnen het bedrijfshockey. Hij of zij is degene die ‘de kar trekt’ binnen het team en het vertrekpunt voor een succesvolle bedrijfshockeycompetitie. De aanvoerder is de initiatiefnemer en contactpersoon voor teamleden en de regiocoördinator. Belangrijke aandachtspunten voor een aanvoerder zijn:

 • Scheidsrechter: ieder team zorgt voor één scheidsrechter (én een fluit). Behalve in regio Nijmegen en NMHC Nijmegen worden (bonds)scheidsrechters geregeld door de regiocoördinator.
 • Te laat of niet afzeggen: Wanneer een wedstrijd op de speeldag of op de werkdag vóór de geplande speeldatum door een teamcoördinator of door de aanvoerder, dan wel zijn of haar plaatsvervanger, wordt afgezegd, heeft het afzeggende team deze wedstrijd met 1-0 verloren. Bovendien worden 3 punten in mindering gebracht op het totale aantal wedstrijdpunten. Het totale aantal wedstrijdpunten kan echter niet negatief worden. De regiocoördinator kan, wanneer daar ruimte voor is, de wedstrijd laten inhalen op een later moment.
 • Bij het afzeggen van een wedstrijd moet de aanvoerder de vereniging waar gespeeld wordt, de tegenstander en de regiocoördinator informeren. Er hoeft geen contact opgenomen te worden met de KNHB.

Importeren uitslagen
De aanvoerders geven de uitslagen van de wedstrijden door via de link. De pagina opent in een nieuw venster. De standen en uitslagen kun je vinden in de standenmotor van de KNHB.

Bedrijfshockey regiocoördinatoren
Voor meer informatie over bedrijfshockey in een bepaalde regio en voor vragen over competitiezaken (zoals vragen over het wedstrijdschema of verzetten van een wedstrijd) kun je terecht bij jouw regiocoördinator. Zie onderaan deze pagina de lijst met coördinatoren. Voor het afzeggen van een wedstrijd moet het team eerst contact op nemen met de regiocoördinator, de aanvoerder van de tegenstander en de vereniging waar gespeeld wordt. Afzeggingen worden gecoördineerd door de regiocoördinator, bellen naar de KNHB is daarom niet nodig. Een overzicht van de regiocoördinatoren vind je in de downloads.

Bedrijfshockey commissie
De Bedrijfshockey competitie wordt georganiseerd door de Commissie Bedrijfshockey. De commissie houdt nieuwe ontwikkelingen in het Bedrijfshockey in de gaten en bestaat uit de volgende personen:

 • Peter Elders (KNHB Bondsbestuur)
 • Ernst-Jan Beukers (Regiocoördinator Den Haag)
 • Marianne Wiegman (namens Stichting ABC (Amsterdam))
 • Aletta van Ommeren (H.V. Victoria (Rotterdam))
 • Kees Roovers (S.V. Kampong (Utrecht))
 • Wiel Hansen (Apeldoorn, SBS)
 • Ruud Zwart (Nijmegen)
 • Frank van Barneveld (KNHB, Algemeen)
 • Yvette van der Horst (KNHB, Competitiezaken)

Een van deze twee commissievergaderingen wordt bijgewoond door alle Bedrijfshockey regiocoördinatoren van Nederland. Zo blijft iedereen op de hoogte van alle ontwikkelingen in het Bedrijfshockey.

Contact
Wanneer je interesse hebt in Bedrijfshockey, een bedrijf vertegenwoordigt of er gewoon meer van wilt weten, kun je contact opnemen met de regiocoördinator van de regio (zie onder de foto de lijst met contactpersonen) waarin je wilt spelen of met de KNHB, stuur dan een mail naar bedrijfshockey@knhb.nl.

Artikelen

Bedrijfshockey regiocoördinatoren

Voor informatie over een betreffende regio en competitiezaken (zoals vragen over het wedstrijdschema of verzetten van een wedstrijd) kun je terecht bij jouw regiocoördinator. Voor het afzeggen van een wedstrijd moet het team eerst contact op nemen met de regiocoördinator, de aanvoerder van de tegenstander en de vereniging waar gespeeld wordt. Afzeggingen worden gecoördineerd door de regiocoördinator, bellen naar de KNHB is daarom niet nodig. Een overzicht van de regiocoördinatoren vind je in de downloads.

Downloads

Deel deze pagina