Masters Hockey

De belangen voor Masters hockey en de betrokken verenigingen worden behartigd door de Federatie Nederland Hockey Masters. De Federatie heeft een samenwerkingsverband met de KNHB namens de Master verenigingen in Nederland. Dit zijn de volgende drie verenigingen:

 • NHC “de zestigplussers”
 • NDHC “de vijfenvijftigplussers”
 • “Masters Hockey Nederland”

De Federatie faciliteert hockey op een zo hoog en breed mogelijk niveau voor Masters, alle hockeyers van 35 jaar en ouder. Het motto van de federatie is “EEN LEVEN LANG HOCKEY”.

Meer informatie over de verenigingen vind je hieronder en op hun website: Masters Hockey NederlandNederlandse Dames Hockey Club “De VijfenVijftig PlussersNederlandse Hockeyclub “De Zestigplussers).

Voor de Federatie Nederland Hockey Masters komt er tevens een website en zal op een later moment hier ook gedeeld worden.

NHC “de zestigplussers” (heren)

De Nederlandse Hockey Club “De Zestigplussers” is voor hockeyers die dit jaar 60 jaar of ouder zijn. De vereniging heeft ca. 550 leden  Elke twee weken organiseert 60+ op dinsdag of donderdag ergens in het land een onderling hockeytoernooi, bestaand uit 3 wedstrijden van 30 minuten voor spelers van 60 tot 68 jaar resp. 68+. Daarnaast draagt 60+ namens de KNHB zorg voor selectie en ondersteuning van de Nederlandse teams voor EK’s en WK’s in de categorie 60+ (2 teams), 65+ (2 teams), 70+ (2 teams), 75+ (2 teams) en 80+ (1 team).

Meer informatie over 60+ hockey

Wil je meer weten over 60+ hockey? Bezoek de website van NHC “de zestigplussers”: www.dezestigplussers.nl

Bekijk de video ‘De Zestigplussers’ hockeyen op niveau en met veel plezier.

NDHC “de vijfenvijftigplussers” (dames)

De NDHC 55+ is een hockeyvereniging voor dames van 55 jaar en ouder. Dames vanaf 53 jaar zijn als aspirant lid welkom. Eens in de twee weken worden onderlinge wedstrijden (OLW’s) gespeeld op wisselende locaties in het land, zoveel mogelijk op locaties waar ook de Heren van NHC60+ spelen. Daarnaast worden trainingen en selectiewedstrijden georganiseerd voor allen die enthousiast zijn om deel  te nemen aan de Europese en/of Wereldkampioenschappen voor dames van 60 jaar en ouder. Selectie, beleid, kleding etc. wordt gecoördineerd in samenwerking  met de NHC60+ en Masters Hockey NL in de Federatie. De organisatie van de EK’s en WK’s is in handen van de WMH (World Master Hockey).

De OLW’s vinden plaats op een dinsdag of donderdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Ieder half jaar wordt het programma bekend gemaakt en per wedstrijddag wordt geïnventariseerd wie aanwezig kan zijn. De opkomst is op dit moment zodanig dat meestal 3 teams gevormd kunnen worden. Er wordt fanatiek gespeeld en na de wedstrijd nog veel energie gestopt in de gezelligheid. Ook zijn er mogelijkheden om  deel te nemen aan diverse vriendschappelijke toernooien in binnen- en buitenland die naast de officiële EK’s en WK’s worden georganiseerd.

Wil je meer weten over 55+ hockey voor dames? Bezoek de website van NDHC “de vijfenvijftigplussers”: www.55plushockey.nl

Masters Hockey Nederland

Masters Hockey Nederland is een vereniging voor actieve hockeyers van 35 t/m 59 jaar. Hierbij sluiten we ons aan bij de slogan van de KNHB “Een leven lang hockey”. Dit doen we door deel te nemen aan de internationale masters ontmoetingen, waarvan het EK en het WK de belangrijkste zijn. Maar we organiseren ook internationale ontmoetingen, onderlinge wedstrijden en trainingen. Het spelen van wedstrijden in het kader van speciale gelegenheden hoort ook tot de mogelijkheden. We proberen hierbij een zo hoog mogelijk niveau van spelers te hebben.

Meer informatie over deze vereniging is via deze link te vinden.

Wereldkampioenschappen Masters Hockey

Sinds 2019 bestaat de World Masters Hockey organisatie die verantwoordelijk is voor het organiseren van deze wereld- en continentale kampioenschappen voor Nationale Veteranen teams. De KNHB en de 3 Masterverenigingen zijn daarbij aangesloten.

Door de Corona pandemie zijn deze kampioenschappen al eerder uitgesteld, maar hopelijk zullen ze dit jaar wel gehouden kunnen worden.

Dit jaar zullen de WK-toernooien op de volgende locaties plaats vinden:

 • Nottingham – 12 tot en met 21 augustus 2022
  D35-D40
  H35-H40
 • Kaapstad  – 1 tot en met 10 oktober 2022
  D45-D50-D55-D60-D65
  H45-H50-H55
 • Tokio – 19 tot en met 29 oktober 2022
  H60-H65-H70-H75-H80

We vinden het belangrijk dat iedereen die daar de hockeycapaciteit voor heeft, de mogelijkheid moet krijgen om zich hiervoor aan te melden. Een Hoofd-/Overgangsklasse niveau of ervaring, zeker voor de jongere leeftijdscategorieën, is geen directe voorwaarde, maar zal helpen om geselecteerd te kunnen worden.

Wil je meedoen aan deze selecties, meld je dan aan bij een van de onderstaande contactpersonen:

Vermeld bij de aanmelding je naam en geboortejaar, vereniging en (recente) competitie klasse.

Je wordt dan door die contactpersoon benaderd over de verdere gang van zaken zoals waar en wanneer de selectietrainingen van je leeftijdscategorie zal plaats vinden.

Deel deze pagina