Masters Hockey

De belangen voor Masters hockey en de betrokken verenigingen worden behartigd door de Federatie Nederland Hockey Masters. De Federatie heeft een samenwerkingsverband met de KNHB namens de Master verenigingen in Nederland. Dit zijn de volgende drie verenigingen:

 • NHC “de zestigplussers”
 • NDHC “de vijfenvijftigplussers”
 • “Masters Hockey Nederland”

De Federatie faciliteert hockey op een zo hoog en breed mogelijk niveau voor Masters, alle hockeyers van 35 jaar en ouder. Het motto van de federatie is “EEN LEVEN LANG HOCKEY”.

Meer informatie over de verenigingen vind je hieronder en op hun website: Masters Hockey NederlandNederlandse Dames Hockey Club “De VijfenVijftig PlussersNederlandse Hockeyclub “De Zestigplussers).

Voor de Federatie Nederland Hockey Masters komt er tevens een website en zal op een later moment hier ook gedeeld worden.

NHC “de zestigplussers” (heren)

De Nederlandse Hockey Club “De Zestigplussers” is voor hockeyers die dit jaar 60 jaar of ouder zijn. De vereniging heeft ca. 550 leden  Elke twee weken organiseert 60+ op dinsdag of donderdag ergens in het land een onderling hockeytoernooi, bestaand uit 3 wedstrijden van 30 minuten voor spelers van 60 tot 68 jaar resp. 68+. Daarnaast draagt 60+ namens de KNHB zorg voor selectie en ondersteuning van de Nederlandse teams voor EK’s en WK’s in de categorie 60+ (2 teams), 65+ (2 teams), 70+ (2 teams), 75+ (2 teams) en 80+ (1 team).

Meer informatie over 60+ hockey

Wil je meer weten over 60+ hockey? Bezoek de website van NHC “de zestigplussers”: www.dezestigplussers.nl

Bekijk de video ‘De Zestigplussers’ hockeyen op niveau en met veel plezier.

NDHC “de vijfenvijftigplussers” (dames)

De NDHC 55+ is een hockeyvereniging voor dames van 55 jaar en ouder. Dames vanaf 53 jaar zijn als aspirant lid welkom. Eens in de twee weken worden onderlinge wedstrijden (OLW’s) gespeeld op wisselende locaties in het land, zoveel mogelijk op locaties waar ook de Heren van NHC60+ spelen. Daarnaast worden trainingen en selectiewedstrijden georganiseerd voor allen die enthousiast zijn om deel  te nemen aan de Europese en/of Wereldkampioenschappen voor dames van 60 jaar en ouder. Selectie, beleid, kleding etc. wordt gecoördineerd in samenwerking  met de NHC60+ en Masters Hockey NL in de Federatie. De organisatie van de EK’s en WK’s is in handen van de WMH (World Master Hockey).

De OLW’s vinden plaats op een dinsdag of donderdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Ieder half jaar wordt het programma bekend gemaakt en per wedstrijddag wordt geïnventariseerd wie aanwezig kan zijn. De opkomst is op dit moment zodanig dat meestal 3 teams gevormd kunnen worden. Er wordt fanatiek gespeeld en na de wedstrijd nog veel energie gestopt in de gezelligheid. Ook zijn er mogelijkheden om  deel te nemen aan diverse vriendschappelijke toernooien in binnen- en buitenland die naast de officiële EK’s en WK’s worden georganiseerd.

Wil je meer weten over 55+ hockey voor dames? Bezoek de website van NDHC “de vijfenvijftigplussers”: www.55plushockey.nl

Masters Hockey Nederland

Masters Hockey Nederland is een vereniging voor actieve hockeyers van 35 t/m 59 jaar. Hierbij sluiten we ons aan bij de slogan van de KNHB “Een leven lang hockey”. Dit doen we door deel te nemen aan de internationale masters ontmoetingen, waarvan het EK en het WK de belangrijkste zijn. Maar we organiseren ook internationale ontmoetingen, onderlinge wedstrijden en trainingen. Het spelen van wedstrijden in het kader van speciale gelegenheden hoort ook tot de mogelijkheden. We proberen hierbij een zo hoog mogelijk niveau van spelers te hebben.

Meer informatie over deze vereniging is via deze link te vinden.

Wereldkampioenschappen Masters Hockey

In 2024 en 2025 zullen er naast de toernooien voor jong Oranje en Oranje ook weer WK’s plaatsvinden voor senioren vanaf 35 jaar.

Namens Nederland is de KNHB hiervoor verantwoordelijk en heeft de organisatie hiervoor gelegd bij de Federatie Nederland Hockey Masters (NHM). De KNHB ondersteunt de NHM en wilt er aan bijdragen door hier meer bekendheid aan te geven en om de internationale elftallen namens Nederland zo sterk mogelijk te maken. Letterlijk een leven lang hockeyen, ook op niveau!

Agenda:

 • 12-21 oktober 2024 Kaapstad, Zuid-Afrika
  WK veld dames en heren 35+, 40+
 • 7-16 november 2024, Auckland
  WK veld dames en heren 45+ t/m 55+ en dames 60/65+
 • Juni 20 – Juni 29 2025 Valencia, Spanje
  EK 35+/40+ dames en heren
 • Mei 30 – Juni 8 2025, Valencia, Spanje
  EK 45+/50+ dames en heren
 • August 8 – August 17 2025, Nottingham, Engeland
  EK 55+/60+/65+/70+ dames & 55+/60+ heren
 • August 21 – August 30 2025, Monchengladbach, Duitsland
  EK 65+/70+/75+/80+ heren

Lijkt het jou leuk om voor Nederland uit te komen op één van deze toernooien? Heb je vroeger gespeeld in de hoofdklasse, promotieklasse of overgangsklasse? Speel je nu in de 30+ Hoofdklasse of Overgangsklasse? Meld je dan nu vrijblijvend aan voor de selectietrainingen!

Stuur een mail naar: communicatie@mastershockey.nl

Deel deze pagina