Bondscoach van Ass maakt selectie FIH Pro League wedstrijden in India bekend

Bondscoach van Ass maakt selectie FIH Pro League wedstrijden in India bekend

Paul van Ass, bondscoach van de OranjeHockey Dames van TeamNL, heeft de namen bekend gemaakt van de selectie voor de FIH Pro League wedstrijden in India.

In totaal reizen 24 speelsters naar India voor de FIH Pro League wedstrijden die van 3 tot en met 9 februari worden gespeeld in Bhubaneswar en van 12 tot en met 18 februari in Rourkela.

Kyra Fortuin (SCHC), Sabine Plönissen (Amsterdam), Julia Remmerswaal (HDM), Xan de Waard (SCHC) en Lidewij Welten (Kampong) reizen niet mee af naar India. Voor Xan de Waard komt India net te snel, zij blijft in Nederland om optimaal te kunnen herstellen van een ontsteking in haar voet.

Paul van Ass: ”Lidewij Welten en Kyra Fortuin konden, in verband met blessures, beiden afgelopen zomer niet aanhaken. Anderen hebben zich in  deze periode dusdanig ontwikkeld dat zij deze ruimte hebben ingenomen. We hebben daarom besloten, deze twee speelsters ook niet mee te nemen naar de Olympische Spelen. Dat zijn moeilijke gesprekken geweest, Kyra en Lidewij draaien allebei al jaren mee met Oranje. En zonder dat ik Kyra tekort wil doen, heeft met name Lidewij een enorme staat van dienst en de afgelopen jaren ontzettend veel betekend voor het Nederlandse hockey. Toch vonden we dat we deze beslissing nu moesten nemen”.

“Ook met Julia en Sabine heb ik gesproken. Julia blijft onze derde keepster en sluit na India weer aan bij de trainingsgroep. En voor wat betreft Sabine maken we nu even pas op de plaats in het Nederlandse elftal. Wij blijven haar echter volgen in de Hoofdklasse”.

De selectie voor de FIH Pro League wedstrijden in India bestaat uit de volgende speelsters:

Achternaam Voornaam Club
Albers Felice Amsterdam
Burg Joosje Den Bosch
Dicke Pien SCHC
Drummond-de Goede Eva HGC
Elst, van der Fay Amsterdam
Fernig Rosa Den Bosch
Fokke Luna Kampong
Geffen, van Margot HGC
Jansen Yibbi SCHC
Jochems Marleen Hurley
Kapelle Ilse Amsterdam
Koning                   (k) Josine Den Bosch
Koolen Sanne Den Bosch
Laarhoven, van Renée SCHC
Matla Frédérique Den Bosch
Moes Freeke Amsterdam
Nunnink Laura Den Bosch
Post Lisa SCHC
Sanders Pien Den Bosch
Steensma Maria Pinoké
Veen Marijn Amsterdam
Veenendaal            (k) Anne Amsterdam
Verschoor Maria Amsterdam
Zandee Elzemiek SCHC

 

Deel deze pagina