Coen van Bunge wint FIH award ‘Umpire of the Year (Men)’

Coen van Bunge wint FIH award ‘Umpire of the Year (Men)’

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft zojuist bekend gemaakt dat bondsscheidsrechter Coen van Bunge door het FIH Officials Committee is uitgeroepen tot ‘Best Umpire of the Year 2022 (Men)’. Een prachtige prestatie waar we enorm trots op zijn en waar we Coen van harte mee feliciteren.

Volgens de FIH is er nauwelijks een herkenbaarder gezicht onder de internationale hockeyscheidsrechters dan dat van Coen van Bunge. Met 121 internationale optredens als scheidsrechter en nog eens meer dan 75 optredens als videoscheidsrechter.

Sinds 2008 staat Coen van Bunge als internationale scheidsrechter op het hockeyveld. Hij heeft onder andere drie Champions Trophies, drie Europese Kampioenschappen (2015, 2019 en 2021) en twee Olympische Spelen (2016 en 2021) gefloten. In Tokio mocht Coen de olympische hockeyfinale bij de heren fluiten. Coen is de eerste Nederlandse scheidsrechter die de finale van de Euro Hockey League en de FIH Pro League floot. In januari 2023 zal Coen als scheidsrechter actief zijn tijdens het WK Hockey voor herenteams in India.

Sinds april 2020 is Coen ook FIH-opleider en zet hij zich daarmee in om scheidsrechters op verschillende niveaus te helpen groeien. Tijdens het WK Hockey Dames in het Wagener Stadion hield Coen ook een aantal workshops voor jonge scheidsrechters, waarmee hij de volgende generatie scheidsrechters inspireerde in het bereiken van hun Olympische ambities.

Bekijk hier de reactie van Coen:

 

Deel deze pagina