Felice Albers uitgeroepen tot beste hockeyspeelster van de wereld

Felice Albers uitgeroepen tot beste hockeyspeelster van de wereld

Felice Albers is de winnares van de FIH Player of the Year Award 2022 en mag zich beste speelster van de wereld noemen. Naast Felice was dit jaar ook Frédérique Matla genomineerd voor deze prijs.

Met deze overwinning wordt Felice Albers (22 jaar) de jongste winnaar van de FIH Player of the Year Award (Women) sinds Natascha Keller uit Duitsland (1999) en de op één na jongste ooit, sinds de start van de Awards in 1998.

Felice Albers debuteerde op 9 juni 2019 tijdens de FIH Pro League wedstrijd Nederland – België in Den Bosch. Nederland won deze wedstrijd met 2-0. Drie dagen na haar debuut – op 12 juni 2019 – speelde ze opnieuw in Den Bosch een FIH Pro League wedstrijd, dit keer tegen Nieuw-Zeeland. In deze wedstrijd maakte Felice haar eerste doelpunt voor Oranje. Inmiddels heeft ze 32 interlands op haar naam staan waarin ze 16 keerde scoorde.

In haar nog relatief korte interlandcarrière heeft Felice samen met de OranjeHockey Dames van TeamNL al veel prijzen gewonnen. Haar eerste grote prijs was het winnen van de Pro League 2020-2021. In de zomer van 2021 werd ze in Amsterdam Europees kampioen en nam ze een gouden olympische medaille vanuit Tokio mee naar huis. Tijdens deze Spelen scoorde Felice maar liefst zes keer.

Afgelopen jaar won ze samen met de Oranje Dames goud tijdens het WK dat in Amsterdam en Terrassa werd georganiseerd. Tijdens de spannende finale in Terrassa scoorde Felice de derde goal tegen Argentinië.

We feliciteren Felice Albers van harte met deze prachtige prijs.

Lees hier de reactie van Felice op hockey.nl.

Bij de heren was Thierry Brinkman genomineerd. Deze prijs ging naar Harmanpreet Singh.

 

Deel deze pagina