Benchmarken is de sleutel tot succes

Benchmarken is de sleutel tot succes

Begin december is de uitnodiging gemaild voor de Verenigingsmonitor 2022 naar de secretaris van jouw vereniging. Al 94 verenigingen wisten de vragenlijst af te ronden of zijn er mee gestart. Doet jouw vereniging ook mee? Invullen kan nog tot 1 februari 2023.

Inzicht in de kwaliteit van jouw vereniging

De Verenigingsmonitor is een onderzoekstool die helpt om meer inzicht te krijgen op welke thema’s jouw vereniging uitblinkt en waar nog kansen liggen. Thema’s die aan de orde komen zijn: visie & strategie, ledenbeleid, sporttechnische zaken, sociaal veilige sportomgeving, accommodatie, vrijwilligers & betaalde krachten, maatschappelijke impact, samenwerkingen en financiën. De resultaten uit dit onderzoek stellen we beschikbaar in een Benchmark Dasboard.

Iedere vereniging die aan het onderzoek meedoet, krijgt 2 jaar lang toegang tot dit dashboard. Zo kom je dus meer te weten over de kwaliteit van je eigen vereniging ten opzichte van andere verenigingen van bijvoorbeeld dezelfde grootte, in dezelfde regio of spelend op hetzelfde niveau. Inzichten waarmee je gericht aan de slag kunt met (het herijken van) toekomstbestendige plannen, maar ook gerichte ondersteuning kunt krijgen van de KNHB.

Benchmarken is de sleutel tot succes

Zo heeft MHC Rosmalen veel profijt gehad van hun deelname aan de Verenigingsmonitor in 2020. Mark Brants, voorzitter MHC Rosmalen: “We vullen de Verenigingsmonitor elk jaar in omdat wij hier de meerwaarde van inzien. Hoe meer clubs er meedoen, des te beter verenigingen zich straks in het Benchmark Dashboard kunnen vergelijken met andere verenigingen, oftewel ‘benchmarken’. En we helpen er ook de hockeybond mee. Ze krijgen een goed inzicht waar wij als clubs staan, waar we mee bezig zijn en op welke gebieden ze ons kunnen ondersteunen. Daarnaast beschikt de KNHB in eventuele belangenbehartiging hierdoor over data om zaken te kunnen onderbouwen.”

Jouw vereniging doet toch ook mee?

Alle verenigingen ontvangen elke twee jaar een uitnodiging om deel te nemen aan de Verenigingsmonitor. De uitnodiging voor de Verenigingsmonitor 2022 hebben we begin december 2022 gemaild naar de secretaris van jouw vereniging. Van iedere vereniging die de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt de voorzitter een e-mail met een link naar het Benchmark Dashboard.

Meer weten?

Heb je vragen over de Verenigingsmonitor en/of het Benchmark Dashboard? Op deze pagina vind je alle informatie, de vragenlijst, handige links en veel gestelde vragen.

Deel deze pagina