Nieuwe keuringsprocedure voor hockeyvelden

Nieuwe keuringsprocedure voor hockeyvelden

Op een hockeyveld  moet er veilig en met plezier kunnen worden gehockeyd. Daarom is door NOC*NSF een gebruiksnorm opgesteld die ervoor zorgt dat alle kunstgrasvelden in Nederland voldoen aan een bepaald kwaliteitsniveau. Deze norm geldt ook voor hockeyvelden. De KNHB werkt daarom met een periodieke keuringsprocedure om deze kwaliteit te bewaken. Op 1 januari 2023 is deze procedure gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle verenigingen.

Voorheen nam de KNHB in haar keuringsprocedure zelf het initiatief om hockeyvelden te laten keuren door een NOC*NSF geaccrediteerd keuringsinstituut. Bij andere sportbonden, zoals de KNVB, is het gebruikelijk dat de eigenaar van het kunstgrasveld de opdracht geeft voor deze verplichte keuring. De KNHB sluit zich hier nu bij aan.

Dit betekent dat vanaf 1 januari 2023 verenigingen zelf moeten kunnen aantonen bij de KNHB dat het kunstgrasveld voldoet aan de gestelde gebruiksnorm. Ook als zij deze huurt van de gemeente of een stichting. De opdracht aan het NOC*NSF geaccrediteerde keuringsinstituut wordt gegeven door de eigenaar van het kunstgrasveld. Wij adviseren verenigingen hierover afspraken te maken met de verhuurder.

Wil je weten wat deze wijziging voor jouw vereniging betekent? Lees het kennisartikel goed door. Ook vind je hier antwoorden op veelgestelde vragen over de procedure en gebruiksnorm. Heb je daarna nog vragen? Onze Adviseurs verenigingsbestuur helpen je graag verder.

Deel deze pagina