Win jij € 5.000 voor jouw vereniging? Doe mee met de KNHB Bestuurderstrofee 2023!    

Win jij € 5.000 voor jouw vereniging? Doe mee met de KNHB Bestuurderstrofee 2023!    

De KNHB wil samen met alle verenigingen de hockeysport leuker, beter en sterker maken. Daarom dragen we sinds 2018 onze ‘Visie op ontwikkeling van hockeyers’ actief uit. Ook bekend onder de naam: 6x vooruit in hockey. We zijn nu vijf jaar verder en inmiddels blijkt uit onderzoek dat ruim 92% van de 75 ondervraagde verenigingen één of meerdere thema’s uit de visie toepast in de praktijk. Onze ambitie is dat alle zes de uitgangspunten uit deze visie uiteindelijk door alle verenigingen worden doorleefd, zodat iedere hockeyer zich goed kan ontwikkelen, plezier heeft en zich verbonden voelt met de hockeysport.

Voor de verkiezing van de KNHB Bestuurderstrofee 2023 zijn we op zoek naar het bestuur die deze visie op hun vereniging actief uitdraagt en hiermee een wezenlijk verschil maakt.

Doe mee met de KNHB Bestuurderstrofee 2023!

Past jouw vereniging één of meerdere thema’s uit de visie concreet toe in de praktijk? Levert dit een zichtbaar positieve bijdrage aande ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdleden? En wil je met dit voorbeeld andere verenigingen inspireren? Stuur dan het verhaal van jouw vereniging in en maak kans op de KNHB bestuurderstrofee 2023!

Hoe werkt het?

Beschrijf in maximaal 500 woorden met welk uitgangspunt(en) jullie concreet aan de slag zijn gegaan binnen de vereniging, hoe jullie het toepassen in de praktijk en wat het heeft opgeleverd. Je inzending stuur je via de mail naar annemieke.denneman@knhb.nl  Dit kan tot uiterlijk 17 april 2023. De winnaar ontvangt naast de eervolle bestuurderstrofee een cheque t.w.v. € 5.000, de nummers twee en drie ontvangen een mooie uitdagende hockeyclinic voor 100 personen.

Beoordeling en stemmen
De verenigingen hebben deze keer ook een stem. Na de sluitingsdatum nomineert de jury 3 inzendingen. Bij de beoordeling kijken zij naar de impact, creativiteit, in hoeverre de uitgangspunten zijn doorgevoerd in het beleid en of het eenvoudig toe te passen is door andere verenigingen. Is jouw vereniging één van de genomineerden? Dan maken we samen een best practice in de vorm van een video. Die zetten we gedurende een periode van drie weken in de spotlights. Alle verenigingen kunnen online één stem uit brengen. De inzending met de meeste stemmen, wint de KNHB Bestuurderstrofee. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 juni maken we de trofeewinnaar bekend.

Prijsuitreiking
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2023 maken we de trofeewinnaar bekend en reiken we de prijzen uit.

Contact en informatie
Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur dan een mail naar annemieke.denneman@knhb.nl.

Over de bestuurderstrofee

Hockeyvereniging MEP ging er in 2022 vandoor met de bestuurderstrofee. Het bestuur van deze vereniging werd geroemd om de voortvarende invulling die zij gaven aan de maatschappelijke rol van de club. Benieuwd hoe zij dit hebben aangepakt? Je leest het in hun best practice. Meer weten over het ontstaan en de houders van de bestuurderstrofee? Klik dan hier.

Deel deze pagina