Competitie seizoen 2020-2021 nog niet voorbij

Het seizoen 2019-2020 moest helaas vroegtijdig en zonder eindstand afgebroken worden. Daarom heeft de KNHB voor aanvang van het seizoen 2020-2021 de reglementen zo ingericht dat we dit seizoen het maximale kunnen doen om competities uit te spelen. Of minimaal tot een eindranking te kunnen komen. Door deze flexibele inrichting kan de competitieleiding de formats aanpassen aan de geldende omstandigheden van dat moment.

Wat betekent dit nu concreet?

Junioren en Jongste Jeugd competities

Bij de junioren en Jongste Jeugd zouden bijna alle teams na de Herfstvakantie 2020 (na herindeling) aan een nieuwe competitie beginnen. De formats van deze competities kunnen zodanig worden aangepast dat er in de resterende weken van dit seizoen – zodra de geldende maatregelen die ruimte bieden – competitie gespeeld kan worden.

Senioren competities

Verreweg de meeste seniorenteams hebben in september en oktober een kwart van de competitie gespeeld. De KNHB streeft er nu in elk geval naar om, met eventuele uitloop in juni, alsnog de helft van de competities af te maken, zodra het spelen van wedstrijden is toegestaan. Met andere woorden, de KNHB werkt er aan om minimaal alle heenwedstrijden te kunnen spelen in alle klassen, zowel de standaardteams als alle andere seniorenteams.

Gold Cup en Silver Cup
Omdat het voor de teams in de Promotieklasse voorlopig nog niet mogelijk is competitie te spelen en de Hoofdklasse een druk programma heeft, heeft de competitieleiding nu wel besloten de Gold Cup seizoen 2020-2021 per direct te beëindigen. Deze wedstrijden worden dit seizoen niet meer gespeeld.
De Silver Cup is nog niet beëindigd. Indien het op een later moment dit seizoen wel mogelijk is om regionaal te spelen, dan is de Silver Cup een competitieformat dat wellicht in de regio alsnog een mooi hockeyaanbod vormt. Prioriteit ligt echter bij het (in aangepaste vorm) spelen van de reguliere competities, met daarbij de nadruk op het toewerken naar een eindstand. Op die manier zijn promotie, degradatie en kampioenschappen ook dit bijzondere seizoen nog altijd mogelijk.

Hoofdklasse
Voor de Hoofdklasse geldt sinds 17 december 2020 een uitzonderingspositie. Deze competitie wordt op dit moment volgens een vastgesteld schema gespeeld.

Nederlandse Kampioenschappen

Op basis van de dan actuele mogelijkheden neemt de KNHB later dit seizoen ook een besluit over de Nederlandse Kampioenschappen.

Standenmotor

Alle nog ingeplande reguliere wedstrijden (periode maart – juni) worden de komende dagen afgelast, waarna de standenmotor weer gevuld wordt met toekomstige wedstrijden zodra er specifieke formats ingepland en gespeeld kunnen worden.

Wat als de maatregelen dit seizoen helemaal geen competitie toestaan?

Wanneer de maatregelen en de fase waarin we ons bevinden zo streng zijn, dat er geen competitie gespeeld kan worden dit seizoen, geeft het op 3 september gepubliceerde reglement aan wat de consequenties daarvan zijn. Dit reglement is in januari op een aantal details aangepast ten opzichte van de versie van september 2020. Je kunt de aanvullende bepalingen hieronder ook downloaden of leest alles over competitieformats en mogelijkheden in onze veelgestelde vragen over competitiezaken.

 

Deel deze pagina