Aan de gang met ledenwerving en behoud? Gebruik het Benchmark Dashboard!

Aan de gang met ledenwerving en behoud? Gebruik het Benchmark Dashboard!

In het Nationaal Hockeycongres 2022 was veel aandacht voor de instroom van Jongste Jeugd en een passend aanbod voor 25-45 jarigen. Deze vormen van ledenwerving en -behoud zijn belangrijke focuspunten van verenigingen in de komende maanden. De data van het Benchmark Dashboard kan hier uitstekend bij helpen. Bekijk hier hoe je er je voordeel mee doet!

Ledenwerving

Het Benchmark Dashboard is een ideaal hulpmiddel voor ledenwerving. Via de tool zie je hoe de leeftijdsverdeling is op jouw club, vergeleken met andere clubs. Ook kan je per leeftijdscategorie zien of jouw vereniging meer of minder doet aan ledenwerving dan andere clubs. Deze twee ijkpunten kunnen je helpen om te bepalen bij welke leeftijdscategorie(ën) meer aandacht nodig is voor ledenwerving.

Ledenbehoud

In maart en april beslissen veel hockeyers wat ze komend seizoen gaan doen: hockeyen bij dezelfde club, overstappen naar een andere vereniging, of stoppen. Misschien ontvang je signalen van spelers die misschien naar een andere vereniging willen overstappen. Bekijk het aanbod van andere verenigingen, en vind wat er nog ontbreekt bij je eigen club.

Ga hiernaast ook in gesprek met je leden of gebruik de ledenenquête, zodat je ze bijvoorbeeld met Flexhockey voor de vereniging kunt behouden.

Ook handig voor opleidingen

In de tweede seizoenshelft starten diverse opleidingen voor scheidsrechters, trainers/coaches en technisch managers. Weet je hoeveel leden van jouw vereniging een opleiding doen? Check hoe dit zit in vergelijking met andere verenigingen. Je vindt dit onder het kopje ‘Sporttechnische zaken’ in het Benchmark Dashboard.

Wat is het Benchmark Dashboard ook alweer?

Met het Benchmark Dashboard vergelijk je jouw vereniging met een groep andere verenigingen. De tool komt voort uit de Verenigingsmonitor. Dit is een vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen waarin diverse verenigingszaken bevraagd worden, zoals technische zaken, doelgroepen, arbitrage, financiën en accommodatie.

Hoe zet je het slim in?

Wie kunnen er in het Dashboard?

Elke vereniging die de Verenigingsmonitor heeft ingevuld, kan in het Benchmark Dashboard. Dit gaat via een speciale link die de voorzitter en penningmeester hebben ontvangen.

Meer informatie

Deel deze pagina