Gebruik dit kwartaal deze 3 zaken uit het Benchmark Dashboard

Gebruik dit kwartaal deze 3 zaken uit het Benchmark Dashboard

Nu alle leden zijn ingeschreven en de competitie is gestart, is het tijd voor andere zaken. Waar houden veel verenigingen zich deze maanden mee bezig? Opleidingen, de samenwerking met de gemeente en het aanbod per doelgroep. En daar helpt het Benchmark Dashboard bij!

1. Opleidingen

In oktober en november starten diverse opleidingen voor scheidsrechters, trainers/coaches en technisch managers. Hoeveel leden van jouw vereniging doen een opleiding? Check hoe dit zit in vergelijking met andere verenigingen. Je vindt dit onder het kopje ‘Sporttechnische zaken’ in het Benchmark Dashboard.

Bekijk ons opleidingsaanbod

2. Aanbod per doelgroep

Welk (hockey)aanbod is er op jouw vereniging per doelgroep, en hoe is dit bij omliggende verenigingen? Ontdek in het Dashboard of jouw vereniging zich voldoende voor de verschillende doelgroepen onderscheidt ten opzichte van andere verenigingen.

Wil je op basis hiervan nieuwe initiatieven starten? Dat is mogelijk: gedurende het seizoen kan je teams inschrijven voor verschillende doordeweekse competities: avondcompetitie, trimhockeycompetitie en Hockey7. Neem hiervoor contact op met je competitieleider.

3. Samenwerking met de gemeente

Gebruik de data uit het Benchmark Dashboard in gesprekken die je hebt met jouw gemeente. Bijvoorbeeld over de aanleg of vervanging van velden, of het beheer of eigendom van de accommodatie. Is jouw vereniging meer of minder geld kwijt aan de accommodatie dan andere verenigingen? Je vindt dit onder de kopjes ‘Accommodatie’ en ‘Financiën’ in het Dashboard.

Nieuwe data van 4 sporten toegevoegd

Naast de data van 185 hockeyverenigingen (en turn- en volleybalverenigingen), biedt het Benchmark Dashboard nu ook de data van 4 andere sporten: basketbal, roeien, schaatsen en tafeltennis. Vergelijken is dus nu mogelijk met hockeyverenigingen én 6 andere soorten sportverenigingen. Zo kom je te weten hoe jouw vereniging zich met andere sportverenigingen in de buurt verhoudt.

Wat kun je met het Dashboard?

Met het Benchmark Dashboard vergelijk je jouw vereniging met een groep andere verenigingen. De tool komt voort uit de Verenigingsmonitor. Dit is een vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen waarin diverse verenigingszaken bevraagd worden, zoals technische zaken, doelgroepen, arbitrage, financiën en accommodatie.

Bekijk de video om te zien hoe het Dashboard werkt:

Wie kunnen er in het Dashboard?

Elke vereniging die de Verenigingsmonitor heeft ingevuld, kan in het Benchmark Dashboard. Dit gaat via een speciale link die de voorzitter en penningmeester hebben ontvangen.

Meer informatie

Deel deze pagina