Spelreglement Veldhockey én regelwijzigingen per 1 augustus 2020

Spelreglement Veldhockey én regelwijzigingen per 1 augustus 2020

Zojuist is het vernieuwde spelreglement Veldhockey op onze site gepubliceerd. Per 1 augustus 2020 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. Hieronder geven wij een korte toelichting.

Groene kaart voor teambegeleider

Sinds een aantal seizoenen geldt bij een groene kaart voor spelers een tijdstraf van 2 minuten. Vanaf komend seizoen geldt dit ook voor teambegeleiders. Als een teambegeleider een groene kaart ontvangt, mag hij of zij gedurende 2 minuten niet coachen en dient hij of zij de teambank te verlaten. Ook speelt het bestrafte team 2 minuten lang met 1 speler minder.

Uitbreiding duur rust voor standaardteams

Bij de invoering van de 4 kwarten is de rusttijd tussen kwart 2 en kwart 3 voor alle teams aangepast naar 5 minuten, tenzij er tijdens de rust moet worden gesproeid. De rust voor standaardteams (Dames 1 en Heren 1 uitkomend in de Bondscompetitie) duurt vanaf seizoen 2020-2021 10 minuten. Voor alle andere teams blijft de rust ongewijzigd.

Uitbreiding aantal spelers teams in de Promotieklasse

Onder bepaalde voorwaarden mag een team uitkomend in de Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren voor standaardteams een 17e speler laten deelnemen aan hun wedstrijden. Vanaf seizoen 2020-2021 krijgt ook de Promotieklasse deze mogelijkheid. Voorwaarde om met 17 spelers uit te komen, is dat twee van de 17 spelers op de peildatum (1 oktober van het betreffende seizoen) jonger zijn dan 21 jaar. Een nadere toelichting lees je in dit artikel.

Voor alle andere elftallen blijft het aantal toegestane spelers per wedstrijd 16.

Briefings

Voor de start van seizoen 2020-2021 stelt de KNHB nadere informatie in tekst en beeld beschikbaar, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op volgend seizoen. Deze briefings worden in de eerste helft van augustus op onze website geplaatst.

Deel deze pagina