Update Verenigingsmonitor 2020: veel verenigingen al actief aan de slag

Update Verenigingsmonitor 2020: veel verenigingen al actief aan de slag

De uitnodiging voor de Verenigingsmonitor 2020 is net een week geleden verstuurd en nu al hebben vijf verenigingen de gehele vragenlijst ingevuld! MHC Dieren, de Waterlandse Hockey Club, MHC Barneveld, MHC Oss en MHC HOCO gingen er vorige week direct mee aan de slag en wisten de monitor al binnen een week af te ronden. En nog eens 73 andere verenigingen zijn al gestart. Doet jouw vereniging ook mee?

Inzicht in de kwaliteit van je vereniging

Het vergelijkende onderzoek onder hockeyverenigingen bevraagt diverse verenigingszaken, zoals technische zaken, doelgroepen, arbitrage, financiën en accommodatie. De resultaten stellen we beschikbaar in het Benchmark Dashboard en iedere vereniging die aan het onderzoek meedoet krijgt toegang tot dit dashboard! Hier vergelijk je je eigen vereniging met een groep andere verenigingen. Bijvoorbeeld van dezelfde grootte, in dezelfde regio of spelend op hetzelfde niveau.

Zo kom je dus meer te weten over de kwaliteit van je eigen vereniging ten opzichte van andere verenigingen, op allerlei gebieden. En je kunt van elkaar leren: op welke terreinen gaat het goed en waar kun je nog verbeteringen doorvoeren? Inzichten die je vervolgens kunt gebruiken voor (het herijken van) toekomstbestendige plannen voor je vereniging! Ook kun je gerichte ondersteuning krijgen van de KNHB.

Waardevolle input, ook tijdens coronacrisis

Erik Gerritsen, directeur KNHB, is verheugd over het feit dat al veel verenigingen direct met de Verenigingsmonitor 2020 aan de slag zijn gegaan: “Vergelijkende informatie over verenigingen is altijd erg waardevol als input voor beleid en verbeteringen, zowel voor de verenigingen als voor de KNHB. En ook in de coronacrisis hebben we er aantoonbaar baat bij gehad. In de lobby richting onder andere het ministerie van VWS konden we heel snel en betrouwbaar benchmarkinformatie aanleveren, bijvoorbeeld over het aandeel van horeca- en sponsorinkomsten in de totale inkomstenstroom van de verenigingen.

Jouw vereniging doet toch ook mee?

Alle verenigingen ontvangen jaarlijks (en vanaf seizoen 2020-2021 eens in de twee jaar) een uitnodiging om deel te nemen aan de Verenigingsmonitor. De uitnodiging voor de Verenigingsmonitor 2020 hebben we op 2 november 2020 gemaild naar de secretaris van jouw vereniging. Van iedere vereniging die de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt de voorzitter een e-mail met een link naar het Benchmark Dashboard.

Meer weten?

Heb je vragen over de Verenigingsmonitor en/of het Benchmark Dashboard? Op deze pagina vind je alle informatie, de vragenlijst, handige links en veel gestelde vragen.

 

Deel deze pagina