Webinar 'Verduurzaming accommodatie' op 26 november. Meld je aan!

Webinar 'Verduurzaming accommodatie' op 26 november. Meld je aan!

Door je accommodatie te verduurzamen, kun je als vereniging structureel gaan besparen op je vaste lasten. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? In samenwerking met het KNKV, de KNLTB en SportStroom organiseren we drie webinars over het verduurzamen van accommodaties. Centraal hierin staat het gratis begeleidingstraject van NOC*NSF. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 26 november a.s. en je kunt je hier nu voor aanmelden.

Begeleidingstraject tot 1 juli kosteloos

Het begeleidingstraject, dat sportverenigingen helpt bij het verduurzamen van hun accommodatie, biedt het ministerie van VWS in ieder geval tot 1 juli 2021 kosteloos aan. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bij het traject zijn landelijke experts betrokken die maatwerk per accommodatie kunnen leveren. Het gehele project heeft een even uitdagende als duidelijke doelstelling: 40% reductie op de stroomkosten en 10% reductie op de gaskosten.

Tijdens de drie webinars word je bijgepraat over de inhoud van het begeleidingstraject en krijg je meer inzicht in het gebruik van zonnepanelen, LED-verlichting en verduurzamingsmogelijkheden op het gebied van verwarming, isolatie en ventilatie. Daarbij is er alle ruimte voor jouw vragen.

Webinar 1: donderdag 26 november, 20.30 uur

Het eerste webinar gaat vooral in op het verduurzamingstraject zelf. Waarom zou je er juist nu mee aan de slag gaan, hoe gaat het traject precies in zijn werk en welke financieringsopties zijn er? Bij dat laatste onderwerp komen onder andere garantstellingen van de Stichting Waarborgfonds Sport, de Sportlening, crowdfunding, ledenobligaties en de BOSA-subsidieregeling (stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) ter sprake.

Webinar 2 en 3: 13 en 20 januari

Het tweede en derde webinar vinden plaats op 13 en 20 januari en gaan uitgebreid in op de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Hierbij leggen we in webinar 2 de focus op zonnepanelen en LED-verlichting en nemen we in webinar 3 verwarming, isolatie en ventilatie onder de loep.

Aanmelden

De webinars zijn gratis toegankelijk voor alle bestuurders van tennis- en padel-, hockey- en korfbalverenigingen. Je kunt kiezen voor één of twee specifieke webinars vanwege interesse in bepaalde onderwerpen, maar je kunt je ook voor alle drie tegelijk inschrijven.

Tijdens de webinars is het mogelijk om ter plekke je vragen te stellen, maar heb je nu al een vraag? Dan kun je die ook bij je aanmelding al doorgeven.

Interesse? Meld je dan direct aan!

Deel deze pagina