Oplossing voor het sterker maken – in de breedte – van alle jeugdlijnen

Inleiding

Behoefte aan een chronisch gebrek aan “goede” trainers en de standaard van de trainingen zelf voor breedte jeugdleden.

Resultaten

Oprichting van de MHCZ “Techniek Academie” om zodoende kinderen de gelegenheid te geven hockeytechnieken onder de knie te krijgen en naar een hoger niveau te tillen.

  • De hockey academie begeleidt zelf jeugdtrainers die “stage lopen” bij ervaren trainers
  • Kinderen leren in stappen op gestructureerde wijze de basis technieken aan
  • De kosten voor deelname worden laag gehouden
  • Beeldmateriaal “van en door leden” op eigen website waar kinderen kunnen inloggen om de technieken voorafgaande aan de trainingen te bekijken
  • Eigen Facebook pagina waar ouders en trainers beeldverslagen posten
  • Doordat kinderen eigen beeldmateriaal kunnen bekijken wordt het “wij-gevoel” vergroot.

Aanpak

Om kinderen de gelegenheid te geven hockeytechnieken onder de knie te krijgen en naar een hoger niveau te tillen organiseert MHCZ een “pilot Techniek Academie” met vier actieve techniektrainingen op zondagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

De pilot zal worden gebruikt om te invertariseren wat er nodig is aan trainingshulpmiddelen, beeldmateriaal, informatie en het opleiden van trainers voor het opzetten van een eigen MHCZ Techniek Academie.

De verwachting is dat de pilot van de MHCZ Techniek Academie “in wording” nog dit seizoen zal uitgroeien naar een volwaardige Techniek Academie die structureel kan worden aangeboden aan de E en D jeugd.

Het lange termijndoel van de Techniek Academie is MHCZ te ondersteunen bij het sterker maken – in de breedte – van alle jeugdlijnen. En daarmee MHCZ aantrekkelijk te maken voor spelers die op niveau willen spelen én trainen, of zij nu in de breedte of in één van de prestatieteams acteren.

Het is hiernaast een uitgesproken mogelijkheid zelf trainers voor de jeugdteams op te leiden. En dat kunnen zelfs ouders zijn!

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina