Hockeyaanbod voor specifieke doelgroepen

Naast de hockeysoorten die de KNHB aanbiedt zijn er ook ‘bijzondere verenigingen’ en initiatieven die hockey toegankelijk maken voor specifieke doelgroepen. Deze verenigingen en initiatieven zijn vanuit een bijzonder doel opgericht. Hiermee leveren deze verenigingen een belangrijke bijdrage aan ‘Een leven lang hockey’.

55+ hockey (dames)

55+ hockey is voor goede en minder goede hockeysters vanaf het kalenderjaar dat men 55 wordt. Ben je 53? Dan staat het aspirant lidmaatschap voor jou open.

Van september tot juni wordt eens in de twee weken, totaal zo’n twintig keer, afwisselend op dinsdag en donderdag een onderlinge wedstrijd gehouden. Er worden meestal twee of drie wedstrijden van 30 minuten gespeeld, waarvan iedere speelster twee keer in het veld staat. Er wordt fanatiek gehockeyd, maar het gaat vooral ook om de gezelligheid.

De VijfenVijftigPlussers is een unieke hockeyvereniging zonder eigen velden en/of clubhuis. De wedstrijden vinden plaats bij een hockeyvereniging op wisselende locaties in Nederland, meestal bezuiden de lijn Amsterdam-Zwolle.

Wil je meer weten over 55+ hockey? Bezoek de website van Hockeyclub de VijfenVijftigPlussers: www.55plushockey.nl.

60+ hockey (heren)

60+ hockey is voor goede en minder goede hockeyers vanaf het kalenderjaar dat men 60 wordt. Ook (oud-) bondsscheidsrechters kunnen lid worden van de vereniging. De teams worden – afhankelijk van het aantal deelnemende spelers per speeldag – samengesteld en spelen dan minimaal drie wedstrijden van dertig minuten. Behalve aan deze onderlinge wedstrijden, neemt de vereniging ook deel aan nationale en internationale wedstrijden, waaronder de European Grand-Masters Trophy en World Grand-Masters Cup.

De Zestigplussers is een unieke hockeyvereniging zonder eigen velden en/of clubhuis. De vereniging organiseert tijdens het hockeyseizoen iedere twee weken onderlinge wedstrijden. De wedstrijden vinden plaats op een dinsdag of donderdag bij een hockeyvereniging op wisselende locaties in Nederland. Zie hieronder het overzicht voor het seizoen 2019-2020:

donderdag 12 december 2019* Kampong
donderdag 2 januari 2020 Laren
dinsdag 14 januari 2020* Oranje Rood
donderdag 30 januari 2020* Zwolle
dinsdag 11 februari 2020 Almere
donderdag 27 februari 2020 Schiedam
dinsdag 10 maart 2020 SCHC
donderdag 26 maart 2020 Reserve
dinsdag 7 april 2020 Hilversum
dinsdag 21 april 2020 Venlo
donderdag 7 mei 2020* Nijmegen
dinsdag 19 mei 2020 Hurley
donderdag 4 juni 2020 Tilburg
zaterdag 4 juli 2020 Den Bosch

Op alle data zijn ook de Dames 55+ aanwezig.

*Op deze dagen geeft Bovenlander & Bovelander, samen met het Nationale Ouderenfonds, een OldStar walking hockey Clinic. Iedereen – dus ook niet leden van 60+ – wordt hiervoor uitgenodigd.

Clinic van OldStars walking hockey
Op donderdag 12 december 2019 is er een bijzondere clinic van OldStars walking hockey op het complex van de hockeyclub SV Kampong, Laan van Maarschalkerweerd 14, 3585 LJ Utrecht. Jouw deelname is gratis en je hebt alleen sportkleding, sportschoenen en een hockeystick nodig (evt. ook te leen). De organisatie is in handen van Hockeyclub Kampong, Het Nationale Ouderenfonds, Bovelander Clinics en de Nederlandse Hockey Club De Zestigplussers.

OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar Walking football en Walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met o.a. partners Menzis en Van Boxtel een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging.

Op deze donderdag 12 december zullen de deelnemers begeleid worden door ervaren trainers van Bovelander & Bovelander Hockey Clinics. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen én dat binnen de sociale omgeving van de hockeyclub Kampong. De N.H.C. De Zestigplussers (mannen 60+ en vrouwen 55+) zullen op diezelfde dag met ca 20 hockeyteams hun Onderlinge Wedstrijden (OLW) spelen.

Wij nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en actief deel te nemen. Je kan je aanmelden bij:

Meer informatie over 60+ hockey
Wil je meer weten over 60+ hockey? Bezoek de website van Hockeyclub de Zestigplussers: www.dezestigplussers.nl

Bekijk hieronder de video ‘De Zestigplussers’ hockeyen op niveau en met veel plezier.

Deel deze pagina