Verenigingen voor specifieke doelgroepen

Naast de hockeysoorten die de KNHB aanbiedt zijn er ook ‘bijzondere verenigingen’ die hockey toegankelijk maken voor specifieke doelgroepen. Deze verenigingen zijn vanuit een bijzonder doel opgericht. Hiermee leveren deze verenigingen een belangrijke bijdrage aan ‘Een leven lang hockey’.

55+ hockey (dames)

55+ hockey is voor goede en minder goede hockeysters vanaf het kalenderjaar dat men 55 wordt. Ben je 53? Dan staat het aspirant lidmaatschap voor jou open.

Van september tot juni wordt eens in de twee weken, totaal zo’n twintig keer, afwisselend op dinsdag en donderdag een onderlinge wedstrijd gehouden. Er worden meestal twee of drie wedstrijden van 30 minuten gespeeld, waarvan iedere speelster twee keer in het veld staat. Er wordt fanatiek gehockeyd, maar het gaat vooral ook om de gezelligheid.

De VijfenVijftigPlussers is een unieke hockeyvereniging zonder eigen velden en/of clubhuis. De wedstrijden vinden plaats bij een hockeyvereniging op wisselende locaties in Nederland, meestal bezuiden de lijn Amsterdam-Zwolle.

Wil je meer weten over 55+ hockey? Bezoek de website van Hockeyclub de VijfenVijftigPlussers: www.55plushockey.nl.

60+ hockey (heren)

60+ hockey is voor goede en minder goede hockeyers vanaf het kalenderjaar dat men 60 wordt. Ook (oud-) bondsscheidsrechters kunnen lid worden van de vereniging. De teams worden – afhankelijk van het aantal deelnemende spelers per speeldag – samengesteld en spelen dan minimaal drie wedstrijden van dertig minuten. Behalve aan deze onderlinge wedstrijden, neemt de vereniging ook deel aan nationale en internationale wedstrijden, waaronder de European Grand-Masters Trophy en World Grand-Masters Cup.

De Zestigplussers is een unieke hockeyvereniging zonder eigen velden en/of clubhuis. De vereniging organiseert tijdens het hockeyseizoen iedere twee weken onderlinge wedstrijden. De wedstrijden vinden plaats op een dinsdag of donderdag bij een hockeyvereniging op wisselende locaties in Nederland.

Wil je meer weten over 60+ hockey? Bezoek de website van Hockeyclub de Zestigplussers: www.dezestigplussers.nl

Bekijk hieronder de video ‘De Zestigplussers’ hockeyen op niveau en met veel plezier.

Studenten

Een grote groep studenten in Nederland hockeyt. Sommigen kiezen er na de middelbare school voor om bij hun vertrouwde vereniging te blijven, anderen beproeven hun geluk in een andere stad bij een andere vereniging.

In Nederland zijn twaalf studentenhockeyverenigingen. Deze verenigingen worden volledig door studenten bestuurd. Daarnaast heerst op deze verenigingen een bijzondere sfeer ten opzichte van de reguliere verenigingen, omdat er alleen maar senioren hockeyen. Daarnaast is hier de contributie over het algemeen iets lager.

Studentenverenigingen

Hieronder vind je de namen en links naar de specifieke studentenverenigingen:

S.V.H.C. Dopie (Delft)

DSHC (Delft)

USHC (Utrecht)

SHOT (Tilburg)

N.S.H.C. Apeliotes (Nijmegen)

LSHG (Leiden) 

GSHC Forward (Groningen)

GCHC (Groningen)

Drienerlose H.C. (Enschede)

E.S.H.V. Don Quishoot (Eindhoven)

S.H.C. Scoop Delft (Delft)

L.S.H. Thor (Leiden)

Reguliere verenigingen zijn echter ook een goede optie voor studenten. Sommige verenigingen hebben bijvoorbeeld een speciaal studententarief, andere verenigingen zorgen ervoor dat studententeams tegelijkertijd uit of thuis spelen.

Wil je weten welke verenigingen een speciaal aanbod hebben voor studenten? Neem dan even een kijkje op de pagina over verenigingen.

Deel deze pagina