Hockeytrainer 2 (HT2)

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Introductie

Ben je een (beginnende) trainer/coach en wil je graag beter leren trainen of coachen? Dan is deze opleiding voor jou. Met de Hockeytrainer 2 opleiding sta je straks met meer bagage op het veld om jouw teams verder te helpen in hun ontwikkeling.

Planning en inhoud

De opleiding start op verschillende momenten in het seizoen en duurt ongeveer 20 weken. De opleiding bestaat uit een combinatie van praktijkworkshops, digitale klaslokalen en zelfstudie. Reken op ongeveer 10 uur aan praktijkworkshops, 8 uur aan digitale klaslokalen en 40 uur aan zelfstudie.

Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om:

  • Hockeyers te begeleiden in een veilige omgeving.
  • Samen met een hoofdtrainer en/of trainingscoördinator trainingen te verzorgen.
  • Wedstrijden te begeleiden.

Hieronder staat het opleidingsprogramma HT2. De afkorting DK staat voor digitaal klaslokaal, P voor praktijkworkshop en PB voor praktijkbegeleider.

Opleidingsprogramma HT2

Toetsing

Tijdens de opleiding maak je verschillende opdrachten. De opdrachten zijn direct toepasbaar in je eigen praktijk of worden besproken bij het digitale klaslokaal. De nadruk ligt daarbij altijd op het toepassen van de theorie in de praktijk.

Aan het einde van de opleiding zijn er nog twee opdrachten: je filmt een stukje van je training én je maakt een presentatie, blog, vlog, podcast, artikel (kortom, iets waar jij je prettig bij voelt) over wat je geleerd hebt tijdens de opleiding.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is toegankelijk voor alle (beginnende) trainers/coaches van verschillende leeftijdscategorieën (van jongste jeugd tot senioren) die gemotiveerd zijn zich als trainer/coach te ontwikkelen.

Wanneer kan ik deelnemen?

  • Voorafgaand of tijdens de opleiding HT2 haal je de spelregeltoets/scheidsrechterskaart (CS-opleiding).
  • Trainerservaring is niet nodig, maar je bent betrokken bij een team als (assistent)-trainer en eventueel als coach.
  • Je hebt een praktijkbegeleider (PB) die jou vanuit jouw eigen vereniging gedurende de opleiding (en daarna) begeleidt. Je praktijkbegeleider is bij de eerste praktijkworkshop aanwezig.
  • Ben je ouder dan 16? Dan moet je bij de start van de opleiding een VOG kunnen laten zien. Via je vereniging kun je een gratis VOG aanvragen.

Prijs

Deelname aan de opleiding Hockey Trainer/Coach 2 kost € 425,-. Hierbij is al het studiemateriaal inbegrepen.

Meer informatie

  • De opleiding vindt online en fysiek plaats (op een of meerdere hockeyverenigingen, in afstemming met de leercoach en de deelnemers).
  • Je kunt je inschrijven voor de opleiding Hockey Trainer/Coach 2 via je vereniging of kijk hieronder of er een opleiding bij jou in de buurt start
  • Op de opleiding Hockey Trainer/Coach 2 zijn de KNHB Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Aanmelden

Wil je de opleiding Hockeytrainer 2? Vul dan het aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier Hockeytrainer 2


Contact

Heb je inhoudelijke of organisatorische vragen over deze opleiding? Bel dan Anouk van der Linden van het KNHB Expertisecentrum  (030-3077604). Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op!