Hockeytrainer 3 (HT3)

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Introductie

Ben je minimaal 1 jaar trainer/coach op niveau Hockey Trainer/Coach 2 ? Dan is deze opleiding voor jou. Hiermee word je een nóg betere trainer/coach!

Planning en inhoud

De opleiding start in de periode september/oktober en duurt ongeveer 30 weken. De opleiding bestaat uit een combinatie van praktijkworkshops, digitale klaslokalen en zelfstudie. Reken op ongeveer 20 uur aan praktijkworkshops, 14 uur aan digitale klaslokalen en 60 uur aan zelfstudie.

Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om:

 • zelfstandig training te geven en wedstrijden te coachen, waarbij je zowel oog hebt voor het teambelang als de individuele behoeften van je spelers;
 • in contact te staan met de spelers en ze te motiveren;
 • spelers sporttechnisch/tactisch te ontwikkelen.

Hieronder staat het opleidingsprogramma HT3. De afkorting DK staat voor digitaal klaslokaal, P staat voor praktijkworkshop en PB voor praktijkbegeleider.

Toetsing

Tijdens de opleiding maak je verschillende opdrachten. De opdrachten zijn direct toepasbaar in je eigen praktijk of worden besproken bij het digitale klaslokaal. De nadruk ligt daarbij altijd op het toepassen van de theorie in de praktijk.

Aan het einde van de opleiding maak je nog één opdracht: je stelt doelen op basis van je periodeplan, geeft training op basis van deze doelen en coacht een wedstrijd. Uiteraard evalueer je iedere stap, eventueel met je staf en/of je praktijkbegeleider. Voor alle opdrachten (m.u.v. de specifieke filmopdrachten) geldt: lever het in op een manier die jij prettig vindt. Dit kan uitgeschreven zijn, maar mag ook door middel van een presentatie, filmpje etc.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is toegankelijk voor alle trainers/coaches met een Hockey Trainer/Coach 2 diploma.

Wanneer kan ik deelnemen?

 • Je in het bezit bent van een geldige scheidsrechterskaart;
 • Je minimaal 1 jaar ervaring hebt als trainer/coach op het niveau van een Hockey Trainer/Coach 2;
 • Je tijdens de opleiding training geeft/coach aan een team;
 • Je hebt een praktijkbegeleider (PB) die jou vanuit jouw eigen vereniging gedurende de opleiding (en daarna) begeleidt. Je praktijkbegeleider is bij de eerste workshop aanwezig.
 • Ben je ouder dan 16? Dan moet je bij de start van de opleiding een VOG kunnen laten zien. Via je vereniging kun je een gratis VOG aanvragen.

Intake

Ben je niet in het bezit van een Hockey Trainer/Coach 2 opleiding, maar wil je wel deze opleiding volgen? Dan kan je een intake praktijktraining geven aanvragen. Bij een positieve beoordeling word je toegelaten tot deze opleiding.

Je vraagt een intake aan door het inschrijfformulier in te vullen en daarbij aan te geven dat je niet voldoet aan de eisen. Op basis van deze inschrijving wordt er een afspraak gemaakt voor een intake. De kosten voor deze intake bedragen € 100,-.

Prijs

Deelname aan de opleiding Hockey Trainer/Coach 3 kost € 1.050,-. Hierbij is al het studiemateriaal dat je nodig hebt inbegrepen. Eventuele kosten voor een intake worden afzonderlijk in rekening gebracht.

Meer informatie

 • De opleiding vindt online en fysiek plaats op een of meerdere hockeyverenigingen (in afstemming met de leercoach en deelnemers);
 • Voor locaties van de Hockey Trainer/Coach 3 kijk je hieronder of er een opleiding bij jou in de buurt start;
 • Op de opleiding Hockey Trainer/Coach 3 zijn de KNHB Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Aanmelden

Wil je de opleiding Hockey Trainer/Coach 3 doen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier HT3


Contact

Heb je inhoudelijke of organisatorische vragen over deze opleiding? Bel dan Wietske Stel van het KNHB Expertisecentrum (030-3077665). Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op!