Scheidsrechters Parahockey

Voor het Parahockey gelden andere regels dan voor het reguliere hockey en daarmee vraagt het ook iets anders van de scheidsrechters. Bij G- en LG-hockey wordt gespeeld volgens de spelregels Jongste Jeugd en wordt het spel begeleid door een spelbegeleider. Bij E- en H-hockey, ook wel rolstoelhockey genoemd, gelden weer andere regels en zijn we altijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Bij E-hockey zitten de spelers in elektrische rolstoelen en bij H-hockey in handbewogen rolstoelen.

Spelbegeleider G- en LG-hockey

Net als bij de Jongste Jeugd wordt bij het G- en LG-hockey het spel begeleid door een ‘Spelbegeleider’. Begeleid je een G- of LG-hockeyteam en wil je meer weten over jouw rol als spelbegeleider Jongste Jeugd? Ga dan naar ‘Spelbegeleider Jongste Jeugd‘. Daar vind je alles wat je moet weten als spelbegeleider en een handige toolkit met de nodige documenten.

Scheidsrechters rolstoelhockey (E- en H-hockey)

Voor het rolstoelhockey zijn we altijd op zoek naar scheidsrechters voor zowel het allerhoogste niveau (hoofdklasse/overgangsklasse) als de regio klasse (eerste t/m derde/vierde klasse) in beide disciplines, E- en H-hockey. Er worden jaarlijks een aantal scheidsrechterscursussen aangeboden. Als scheidsrechter word je gedurende het seizoen ook begeleid, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Er is binnen het rolstoelhockey een opbouw in scheidsrechterslicenties. Je start met het D diploma, dan mag je de laagste klasse fluiten. Je kan je verder ontwikkelen tot A scheidsrechter, dan fluit je op Hoofdklasse/Overgangsklasse niveau.

Inhoud cursus
De cursussen bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Dit betekent dat je indien mogelijk in sportkleding wordt verwacht. Wanneer je in het bezit bent van een sportrolstoel en stick vragen we je deze mee te nemen. Na inschrijving en betaling wordt per e-mail een oefendocument en studiematerialen toegezonden.

Kosten
De cursussen bedragen € 25,- per persoon, inclusief lesmateriaal theorie en praktijk, oefenexamen en een certificaat bij slagen.

Interesse?
Heb je interesse om te fluiten in het rolstoelhockey of wil je meer informatie? Stuur dan een mail aan Hans Mater. Houd onze agenda in de gaten voor het aanbod van de scheidsrechterscursussen voor het rolstoelhockey.

Spelregels
Bij het rolstoelhockey gelden andere spelregels dan de reguliere spelregels. Ga naar ‘Alles over de spelregels‘ voor de spelreglementen voor E- en H-hockey.

Deel deze pagina