3 zaken waarbij het Benchmark Dashboard jouw vereniging dit kwartaal helpt

3 zaken waarbij het Benchmark Dashboard jouw vereniging dit kwartaal helpt

De eerste seizoenshelft veldhockey zit erop, het zaalhockeyseizoen is begonnen. Waar focussen besturen van verenigingen zich in deze maanden op? Ledenbehoud, accommodatie en de visie en strategie. 3 zaken waar het Benchmark Dashboard bij helpt!

1. Ledenbehoud

De winterstop is voor veel verenigingen hét moment om in gesprek te gaan met (jeugd)teams. Hoe zijn de ervaringen van de spelers tot nu toe? Wat gaat goed, wat kan beter? Dit is het moment om in gesprek te gaan, en de feedback te gebruiken voor de 2e seizoenshelft.

Bekijk hoe de opbouw van leden is, en of dit past bij de ideeën en wensen van de club. Hoe de ledenopbouw of het aanbod van andere verenigingen eruit ziet? Dat check je in het Benchmark Dashboard.

2. Accommodatie

We merken dat veel verenigingen in de winterstop met hun accommodatie aan de slag gaan. Tijd om je er nu dus in te verdiepen! Want hoe pakken andere verenigingen het aan met bijvoorbeeld verlichting, verduurzaming en kosten? Het Benchmark Dashboard helpt je aan die cijfers.

3. Visie en Strategie

Ligt jouw vereniging nog op koers met de (beleids)plannen die gemaakt zijn, of moeten deze herijkt worden? Wat ga je als vereniging op korte en lange termijn doen? Werken bestuur en commissies samen aan dezelfde ambities en doelen? Check in het Benchmark Dashboard hoe andere verenigingen de verschillende portefeuilles hebben verdeeld.

Wil je naast de inzichten uit de dashboard meer ondersteuning? Informeer bij je accountmanager naar de mogelijkheden voor een strategische sessie!

Waar is het Dashboard ook alweer voor?

Met het Benchmark Dashboard vergelijk je jouw vereniging met een groep andere verenigingen. De tool komt voort uit de Verenigingsmonitor. Dit is een vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen waarin diverse verenigingszaken bevraagd worden, zoals technische zaken, doelgroepen, arbitrage, financiën en accommodatie.

Hoe zet je het Benchmark Dashboard slim in?

Wie kunnen er in het Dashboard?

Elke vereniging die de Verenigingsmonitor heeft ingevuld, kan in het Benchmark Dashboard. Dit gaat via een speciale link die de voorzitter en penningmeester hebben ontvangen.

Meer informatie

Deel deze pagina