Jeugd en volwassenen mogen vanaf 15 januari binnen en buiten sporten 

Jeugd en volwassenen mogen vanaf 15 januari binnen en buiten sporten 

Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet heeft hierin aangekondigd dat er diverse versoepelingen doorgevoerd worden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking op de (hockey)sport.

Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.  

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zijn de volgende maatregelen nog van toepassing: 

  • Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan. 
  • Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.  
  • Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB). 
  • Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB. 

De veelgestelde vragen in het coronadossier op onze site en het algemeen sportprotocol zijn inmiddels aangepast aan de nieuwe situatie. De komende dagen zullen wij – indien nodig – veelgestelde vragen toevoegen. Het kan ook zijn dat sommige informatie in het coronadossier de komende dagen wordt aangepast op advies van en/of in overleg met VWS of NOC*NSF. Blijf onze site daarom in de gaten houden. 

Door de nieuwe maatregelen kan de zaalcompetitie nog niet worden hervat. Begin komende week volgt nader bericht over hoe wordt omgegaan met het vervolg van deze competitie. 

Deel deze pagina