Adri de Bekker, houder van de KNHB Erepenning, overleden

Adri de Bekker, houder van de KNHB Erepenning, overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht dat op 78-jarige leeftijd Adri de Bekker, drager van de Bondspeld en houder van de KNHB Erepenning, is overleden. Adri was jarenlang in diverse functies actief in het district Zuid Nederland, met name op het gebied van arbitrage.

In 1975 begon De Bekker als rayonvertegenwoordiger van ‘s-Hertogenbosch e.o. In die functie bleef hij actief tot 1982 waarna hij tot en met 2007 een diversiteit aan functies bekleedde in het district Zuid Nederland. Zo was hij onder meer lid van de A/B Commissies (Heren Eerste Klasse en lager; Dames Overgangsklasse en lager), voorzitter/secretaris van de A/B Commissies Zaalhockey Zuid Nederland, voorzitter van de districtsarbitragecommissie Zuid Nederland en commissaris in het districtsbestuur in Zuid Nederland.

In 2005 ontving Adri de Bekker de Bondsspeld waarna hij in 2009 vanwege zijn verdiensten voor de hockeysport ook houder van de KNHB Erepenning werd.
Adri was een hardwerkend, kundig en betrokken bestuurder. Kenmerkend was zijn droge humor en menigeen zal zich hem herinneren als die altijd pijp-rokende Den Bosch-fan, de vereniging waarvan hij overigens ook lid was. Hij was altijd enorm betrokken bij alles wat met arbitrage te maken had. Helaas kreeg de ziekte van Parkinson steeds meer vat op hem. Na een kort ziekbed is Adri de Bekker op 12 juni overleden.

Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen de familie en (hockey) vrienden van Adri de Bekker veel sterkte toe.

Deel deze pagina